Skip to content

Vuoden viimeinen kerta – pääsykoesimulaatio ja yleisiä tunnelmia

Viimeisiä viedään

Tämä on viimeinen blogini tänä vuonna ja on aivan uskomatonta miten nopeasti syksy on kiitänyt ohi ja kohta juhlitaan jälleen vuoden vaihtumista. Koko oma syksyni on mennyt mukavasti Tehon tehtäviä puuhastellessa ja muutenkin aika pitkälti taiteilun parissa ja sen takia ajankulu on varmasti tuntunutkin niin vauhdikkaalta – on ollut niin paljon mieluisaa tekemistä. Olo on kyllä kaikkensa antanut ja uusia oppeja ja tekniikoita on otettu haltuun urakalla. Nyt kun Teholla alkaa joulutauko, niin on hyvin aikaa tehdä rästiin jääneitä tehtäviä joita itseltäni löytyy takataskusta pari kappaletta. Silti aikaa jää hyvin levolle ja luulenkin, että pikku tauko todella tekee hyvää, jotta ehtii hieman pureskella kaikkea oppimaansa ja lepuuttaa aivoja näin vuoden pimeimpään aikaan.

Pääsykoesimulaatio

Tämän vuoden viimeinen luento oli pääsykoesimulaatio, jossa todella pääsi testaamaan omia, syksyn aikana oppimiaan taitoja ja käyttämään opettajilta saatuja kullan kalliita neuvoja. Minulla oli valitettavasti niin huono mäihä, että tulin kipeäksi vähän ennen lähikurssipäivää ja simulaatiota, joten toteutin tehtävän kotoa käsin omalla aikataulullani.

Jos haluat nähdä kärpäsenä katosta, millaista pääsykoesimulaatiossa on paikan päällä, suosittelen tsekkaamaan bloggaajakollega Marian upean videon aiheesta!

Simulaatiossa tehtävänanto määräytyy sen mukaan, mihin alalle haluaa hakeutua. Itse siis tein muotoilun tehtävänannon. Tehtävän näki Tehoverkossa, josta näki myös tehtävään käytettävissä olevan ajan ennen kuin tehtävää aukaisi. Asetin kellon 3 tunnin ajastimelle ja aloin tekemään tehtävää. Lukiessani tehtävänannon muutamaan kertaan, tuntui että nyt ei kyllä synny idean ideaa. Otin kuitenkin kynän käteen ja aloin kirjoittamaan kaikki asiat paperille mitä tehtävänannosta tuli mieleen. Hiljalleen homma lähti rullaamaan ja alkusuunnitteluun ja luonnosteluun hurahtikin kevyesti tunti. Tehtävässä sai vapaasti valita, mitä piirustus/maalausvälineitä käyttää ja itse päädyin vesiväreihin ja blacklineriin, jolla kävin työn lopuksi läpi. 3 tuntia on loppujen lopuksi todella vähän tehtävän tekemiseen. Siis todella vähän. 😀 Suosittelenkin kaikille, jotka ovat hakeutumassa ensi vuonna luovien alojen pääsykokeisiin, treenatkaa tehtävien tekemistä kellon kanssa. Siten saa oikeasti kuvan siitä, mitä on aikaa tehdä ja mitä ei. Alla kuva pääsykoesimulaatio- setupistani.

Näkemiin 2023 ja kiitos Tehon syksy kaikista opeista!

Nyt taitaa olla jäähyväisten aika. Ei sentään ihan kokonaan, koska ensi vuonna palataan uusi pilke silmäkulmassa! On kyllä tunne, että lepo tekee todella hyvää, jotta jaksaa taas pienen tauon jälkeen jatkaa opiskelua uudella innolla. Ensi vuonna Tehon kurssilla on luvassa kaikkea uutta ja siistiä, sillä tekniikan opiskelut jäävät tämän syksyn jälkeen asuttamaan vain muistoja. Ei tietenkään minnekkään muistojen pölyisimpään ullakon laatikkoon, vaan puhtaaseen eteisen lipastoon, josta ne on helposti saatavilla tulevaisuutta ajatellen. ;D

Kiitos kaikille jotka olette olleet tänä syksynä matkassa, toivotan sinulle rauhaisaa ja levollista joulun aikaa ja uudelle vuodelle mitä ihanimpia unelmia ja rohkeutta mennä niitä kohti! Palataan taas ensi vuonna, heipparallaa!

xoxo K <3333

Treenaamaan yhdessä?


Pääsykokeisiin valmistautuminen on raskas prosessi ja välillä voi tuntua, ettei itse tiedä mitä töissään voisi enää parantaa. Töitään kannattaakin rohkeasti näyttää muille, sillä subjektiivisen arvioinnin saaminen on ensisijaisen tärkeää kehittymisen kannalla. Teho-Opiston valmennuskursseilla saat jatkuvasti ammattilaisten palautetta töistäsi, jonka avulla kehityt harppauksin. Aloita matkasi kohti unelmien opiskelupaikkaa Teho-Opiston tukemana!