Maria Mielosen kolmas haku Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuuriin palkittiin parhailla pisteillä ja opiskelupaikalla! Tässä jutussa Maria esittelee, minkälaisilla töillä nämä huippupisteet saatiin.
Pääsykokeet olivat kokonaisuudessaan mielestäni melko yllättävät, koska suurin osa tehtävistä oli rakentelutehtäviä. Piirustus-/maalaustehtäviä oli vain kolme, mikä oli minulle henkilökohtaisesti pienimuotoinen järkytys (onneksi tälle voi tässä vaiheessa jo vähän nauraakin). Piirtäminen ja maalaaminen ovat omia vahvuuksiani, rakentelussa koen olevani heikompi. Onneksi Teholla oli treenattu runsaasti eri materiaalien tekniikkaa!
1. Tehtävä: Impressio
Akvarellit, A2 paperi
Ensimmäisessä Impressio-tehtävässä meille soitettiin pianolla kappale, minkä pohjalta piti maalata kuva. Kappaletta kuunnellessa kirjoitin luonnospaperille ylös adjektiiveja, jotka kappaleen soinnista ja rytmistä tulivat mieleen. Niiden pohjalta luonnostelin kuvan ja mietin kappaleen tunnelmaan sopivat värisävyt. Toteutin melko abstraktin työn hyödyntämällä vähän samankaltaista ideaa, jota olin käyttänyt jo yhdessä ennakkotehtävistä. Abstraktin aiheen maalaamista/piirtämistä oli harjoiteltu myös valmennuskurssilla, mistä oli todella iso apu tässä tehtävässä. (4 pistettä)
2. Tehtävä: Torni
Puutikut, liima
Torni-tehävässä halusin, että työ erottuisi muista omaperäisellä muodollaan. Tehtävä on oma suosikkini kaikista pääsykoeviikon tehtävistä. Ennen työn palauttamista tuskailin pitkään pohtiessani, onko työ liian yksinkertainen ja pelkistetty. Onneksi pidin pääni, enkä lisännyt torniin turhia osia, jotka oli jo sahattu liimaamista vaille valmiiksi pöydälle. Less is more! (5 p.)
3. Tehtävä: Tila ja väri
Kartonki, liima
Väri- ja sommittelutehtävässä halusin rakennelmaan volyymia ja jännitettä niin muodoissa kuin väreissä. Väreiksi valitsin vastavärit ja kaksi lähiväriä, jotta työssä olisi yllätyksellisyyttä ja kontrastia. (5 p.)
4. Harrastetila
Puuvärit, A2 paperi
Harrastetila-tehtävässä hylkäsin ensin kaikki ideat pienistä ahtaista tiloista, joissa todellisuudessa käyn harrastuksissani. Halusin tilaan läpinäkyvää pintaa ja näkymiä moneen eri paikkaan, mikä saattaisi herättää katselijan mielenkiinnon. Puuväreillä piirtäminen on aikaa vievä tekniikka, minkä vuoksi olin iloinen että idea syntyi nopeasti. Vähän arvelutti, mitäköhän arvostelijat olisivat mieltä täysin epärealistisesta lasisesta, kolmikerroksisesta uimahallista. Mutta piirtäessä ei auttanut kuin tsempata itseään sillä, että tuskin kovin moni muu ainakaan on saanut samaa ideaa. (5 p.)
5. Tehtävä: Kohtauspaikka
Puuvärit, A2 paperi
Kohtauspaikka-tehtävässä ajatuksenani oli keksiä jotain omaperäistä, jossa pääsisi näyttämään ideointikykyä. Monikerroksiseen rakennelmaan mahtuisi paljon eri toimintoja ja silta viereisen talon katolle liittäisi kohtauspaikan myös ympäristöönsä. Kolmikerroksinen kiertyvä puu-lasi-rakennelma ei varmaankaan olisi käytännöllinen eikä kovin turvallinenkaan, mutta koska tehtävänannossa ei pyydetty realistista tilaa, en lähtenyt sellaista tekemään. Piirustustehtävissä revittely on mielestäni helpompaa kuin rakentelutehtävissä, joissa mallikappaleen täytyy oikeasti pysyä kasassa. (4 p.)
6.Tehtävä: Kahva
Savi
Kahva-tehtävässä ei eritelty tarkemmin mihin käyttötarkoitukseen se tulisi, eli onko kyseessä ovenkahva, kaapinkahva, kantokahva tms. Tein kahvan, joka olisi sopinut moneen eri tarkoitukseen ja olisi toteutettavissa useammasta eri materiaalista. Mietin minkälainen esine kahvasta tulee ensimmäisenä mieleen ja tein työn joka on mahdollisimman kaukana siitä. (5 p.)
7. Tehtävä: Varjosta valoon
Kartonki, paperitekniikka
Varjosta valoon –tehtävä oli tuttu, koska sama tehtävä oli myös edellisvuoden pääsykokeissa. Idea oli valmiiksi päässä, koska olin keväällä omatoimisena harjoituksena tehnyt tämän tehtävän kotona ja treenannut tarvittavaa tekniikkaa. Materiaalina oli paksua pahvilevyä, jonka leikkaaminen ja taittaminen mattoveitsellä oli yllättävän haasteellista ja aikaa vievää. Työ jäi harmittavan epäsiistiksi, koska viimeistelyyn jäi niukasti aikaa. (4 p.)
—
70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan
Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?
Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!