Aihe: Eveliinan blogi, Tarinoita Teholta

Meillä oli eilen Teholla kurssin ensimmäinen pääsykoesimulaatio – oli kyllä  aika kuumottava kokemus.

Simulaatiossa sai valita, minkä alan kokeen tekee ja tein itse visuaalisen viestinnän muotoilun tehtävän. Tavallaan kokeesta jäi ihan ok fiilis, ideoita tuntui pulppuavan  ja ajatus kulkevan hyvin kuumotuksesta ja pitkästä päivästä huolimatta. Aika kyllä loppui kokeessa aika pahasti kesken, ja en ehtinyt toteuttaa ideaani ihan loppuun asti. Kirjoittelen teille tästä aiheesta lisää ja jaan tänne mun tehtävän, kun saadaan arvostelut. 🙂

Nyt kuitenkin itse aiheeseen: ennakkotehtäviin.

Kuten kirjoitin aikasemmin täällä, mietin visuaaliseen viestintään ja graafiseen suunnitteluun hakemiselle vaihtoehtona Aallon muotoilun tai englanninkielisen Design -ohjelmaan hakemista. Kärsin edelleen aika pahasta kauppis-syndroomasta, eli oon generalisti ja en osaa kristallinkirkkaasti määrittää, mitä haluaisin suunnitella ja tehdä isona. 🤔 Tällä hetkellä jotain viestintään ja brändeihin liittyvää, mutta en haluaisi vielä liian tarkasti määrittää suuntautumista. Siinä mielessä Aallon englanninkielinen ohjelma tuntuu helposti lähestyttävältä.

Päätös on kuitenkin tehtävä pian – hakeako tähän vai odottaako kevään toista yhteishakua.

Design-ohjelmassa mua kiinnostaa erityisesti sen kansainvälisyys, mahikset valita aika vapaasti maisteriohjelma ja oma erikoistuminen sekä fokus vastuulliseen suunnitteluun.

Mutta, mikä fiilis ennakkotetävistä?

Bacherlor’s Design in Business -ennakkotehtävät julkaistiin siis 18.12. eli muutama päivä sitten. Tehtävät pääset näkemään täältä.

Ensimmäisessä tehtävässä pyydettiin tekemään kollaasitekniikalla omakuva otsikolla: ”Who am I and where am I going?” ja kirjoittamaan samasta aiheesta essee. Tehtävä vaikutti mun mielestä aika helposti lähestyttävältä, ja hahmotan jo aika hyvin miten lähtisin tätä työstämään, jos päätän hakea.

Toinen osuus ennakkotehtävistä vaikuttikin jo haastavammalta, joskin todella mielenkiintoiselta sekin. Varsinaisen tehtävän lisäksi tässä pyydettiin videoimaan omaa suunnitteluprosessia ja palauttamaan myös presentaatio-slidet omasta ideastaan.

Tehtävän otsikko:  Designing to improve the world as it faces a severe environmental crisis

Suunnittelua ympäristökriisin ratkaisemiseksi, inspiroivaa! Kuvauksessa pyydettiin valitsemaan jokin osa-alue, johon suunnitella ratkaisu tuotteen, palvelun, viestin tai konseptin muodossa. Vaikka tehtävä on inspiroiva, on se super laaja ja se tekee siitä myös haasteellisen. Fiilis tästä on kuitenkin positiivinen, tehtävä ei vaikuta mahdottomalta. Onneksi lomailen nyt pari viikkoa joulun aikana ja ehdin rauhoittaa ajatuksia tän pohtimiseen.

Tehtävät pitää palauttaa viimeistään 29.1. eli tässä on onneksi vielä ihan kivasti aikaa pohtia, valkkaanko tän hakukohteekseni. Palaan teille, kun oon tehnyt päätöksen! 😉

Kuvituksena muuten mun viime vuonna ottamiani kuvia Leviltä ja Rukalta. Ah oispa ihanaa olla noissa maisemissa viettämässä joulua! Mutta nyt, ihanaa ja herkkujentäyteistä joulua kaikille <3 Kirjoitan teille vielä ennen vuodenvaihdetta postauksen kaikista mun harjoitustöistä, palataan silloin!

-Eve


 

Haluaisitko sinäkin valmistautua luovien alojen pääsykokeisiin ammattilaisten tukemana? Teho-Opiston suosituin Maxi-valmennuskurssi arkkitehtuuriin, muotoiluun ja muille taidealoille starttaa taas syksyllä. 

Koko lukuvuoden kestävällä kurssilla opit ja hiot huippuunsa pääsykokeissa tarvittavat tekniikat, luot persoonallisen tyylin ja kehität vahvan rutiinin ajankäyttöösi. Varaa paikkasi ajoissa ja liity mukaan Tehon huippuporukkaan!

Tuoreimmat kirjoitukset

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter