Aihe: Kurssit

Millaisia ennakkoluuloja on valmennuskursseja kohtaan? Tarjotaanko siellä ihmeellisiä kikkoja pääsykokeisiin? Halutaanko hakijat laittaa samaan muottiin?  Kannattaako valmennuskurssin käymisestä mainita haastattelussa? Ja onko valmennuskurssista mitään hyötyä taitavalle piirtäjälle? Tehon tiimi haluaa vastata yleisimpiin ennakkoluuloihin valmennuskursseja kohtaan.

Laitetaanko taidealojen valmennuskurssilla ihmisiä samaan muottiin? Opetetaanko siellä jotain ihmeellisiä kikkoja, joilla pääsee kokeista läpi?

Teholla tuetaan jokaisen henkilökohtaista tyyliä ja kehitystä, eikä laiteta ketään ”samaan muottiin”. Eihän siitä tulisi mitään, jos pääsykokeissa kaikki tekisivät samanlaisia töitä, kun pointtina on kuitenkin erottua massasta. Se mitä kursseilla opetetaan ei ole ”salaisia kikkoja”, vaan pääsykokeiden kannalta olennaisia asioita ideointiin, suunnitteluun ja kuvan rakentamiseen, sekä niissä tarvittavia tekniikoita. Näiden hallitseminen vaatii hakijalta ison määrän työtä ja harjoitusta, eikä me anneta mitään valmiiksi.

 

Onko valmennuskurssin käynyt huonompi hakija? Pitääkö valmennuskurssin käymistä hävetä? Uskaltaako siitä mainita haastattelussa?

Uskaltaa mainita. Valmennuskurssilla käyminen ei ole lähtökohtaisesti haastattelijoiden mielestä plussa eikä miinus. Mutta se voi olla ehdottomasti plussa, jos hakija osaa perustella sen hyvin. Taidealalla toimiminen ja sinne hakeutuminen on jatkuva kehityksen polku. Jos osaa olla kriittinen omista taidoistaan ja hakeutua esimerkiksi valmennuskurssille kehittämään omia heikkouksiaan, se voidaan nähdä ehdottomasti positiivisena.

 

Tarvitseeko valmennuskurssia vaikka on taitava piirtäjä?

Tekninen taituruus on pääsykokeissa toki hyödyllistä, mutta pelkästään teknisesti taidokkaat työt eivät vielä takaa sisäänpääsyä. Teholla opetellaan erityisesti ideointia, sisältöjen kehittämistä ja vieläpä haastavan lyhyen aikarajan puitteissa (pääsykokeissa 3-4h aikaa tehdä tehtävä, mihin sisältyy ideointi ja toteutus). Myös yhteisön tuki auttaa jännittävässä pääsykoetilanteessa. Toki meillä opetellaan myös tekniikoita, koska vain harva hallitsee niitä kaikkia täydellisesti.

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

etäopetusta videoluentojen avullaArkkitehtivalinnan matematiikan koe