Skip to content

Opiskelijoiden kokemuksia MIDI-kurssista

Luovien ja visuaalisten alojen pääsykokeissa kilpailu on tunnetusti kovaa. Siksi onkin tärkeää luoda oma persoonallinen tyyli, jolla erottua massasta! Oman tyylin löytämiseen auttaa koko lukukauden kestävä Midi-kurssi, jossa omaksutaan arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen pääsykokeissa olennaiset ideointitaidot ja muotokielet, jotka tekevät töistä sisällöltään kiinnostavia! Lue entisten Teholaisten kokemuksia Midi-kurssista, jonka käytyään he kaikki nappasivat unelmiensa opiskelupaikat!

Venla

Valmistuttuaan Helsingin kuvataidelukiosta vuonna 2021, Venla päätyi suoraan hakemaan opiskelupaikkaa Aalto Yliopiston muotoilun linjalta. Kun korkeakoulupaikan ovet eivät ensimmäisellä yrittämällä auenneet, Venla päätti hakeutua Teho-Opistoon, jossa hän opiskeli Midi-kurssilla. Intensiivinen opiskelu palkittiin ja Venla pääsi heti toisella yrittämällä opiskelemaan haluamaansa paikkaan!

Midi-kurssin yhtenä suurimpana hyötynä Venla pitää ennen pääsykokeita järjestettävää Pääsykoesimulaatiota, jossa oppilaat pääsevät harjoittelemaan aitoa koetilannetta. Venla koki tämän auttaneen ja rauhoittaneen itseään, kun oikea pääsykoepäivä lopulta koitti. Kurssin aikana Venla oppi myös, mitä ominaisuuksia eri aloilla ja eri alojen pääsykoetöissä arvostetaan. Muina hyötyinä hän nostaa esiin esimerkiksi Teho-Opiston yhteisöllisyyden. “Vaikka monet hakeutuvatkin eri aloille, ollaan silti samassa veneessä!”

Elisa

Aiemmin Tampereen yliopistossa ympäristötekniikkaa opiskelleesta Elisasta tuntui, että alanvaihto olisi paikallaan. Ystävien ja läheisten tukemana hän päätti hakeutua luoville aloille. Vuonna 2021 hän opiskeli Tehon Midi-kurssin etänä, ja lukuvuoden 2021-2022 ajan Maxi-kurssilla paikan päällä Helsingissä. Kahden Teho-opiston kurssin jälkeen Aalto-Yliopiston ovet aukenivat!

Tehon kursseista oli minulle hyötyä sekä ennakkotehtävissä, että pääsykokeissa. Jatkuva harjoittelu herätteli piirtämis- ja maalaamistaitoni ja kehityin niissä todella nopeaksi.

Kotitehtäviä jatkuvasti tekemällä myös ideointitaito parani ja nopeutui. Sain myös rohkeutta käyttää värejä isompana osana töitäni kuin aiemmin, ja opin luomaan niiden avulla erilaisia
tunnelmia.

Nette

Nette on pienestä asti ollut kiinnostunut kaikesta sisustamiseen liittyvästä. Myöhemmin myös erilaiset tilat ja rakennukset alkoivat kiinnostamaan siinä sivussa. Nette ehti unelmoida sisustusarkkitehdin urasta pitkään, ennen kuin uskalsi ottaa ensimmäisen askeleen kohti pääsykokeita – ja onneksi uskalsi! Tämä askel oli Teho-opiston Midi-kurssi, jonka Nette suoritti etänä Espanjassa asuessaan.

Rehellisesti, ilman Teho-Opistoa en varmaan olisi uskaltanut lähteä tekemään edes ennakkotehtäviä. Mulla ei olisi ollut mitään saumaa päästä kouluun ilman kurssia jolla kävin. Pääsykoetehtäviä tehdessä tosi moni inspiraatio tuli suoraan niistä tehtävistä mitä tein Teholla. Jos mietit vähääkään kurssin ottamista niin suosittelen käsi sydämellä, se on ehdottomasti joka euron arvoinen! 

Teho-Opisto kokemuksia

Teho-Opisto on jo monen vuoden ajan auttanut nuoria taide- ja suunnittelualoista kiinnostuneita nuoria saavuttamaan unelmiensa opiskelupaikan. Annetaanpa siis puheenvuoro upeille

Lue lisää »