Aihe: Susannan blogi

Susanna Kinnunen pitää Tehon toista opiskelijablogia. Susanna on toteuttamassa unelmiaan kuvisopettajan ja sisustusarkkitehdin ammateista Midi-kurssilla.

Terve!

Mä olen Susanna, sisäpihoja ja syksyisiä metsiä fiilistelevä nykyinen helsinkiläinen. Olen asunut elämäni ensimmäiset 20 vuotta eripuolilla Espoota, yhden yliopistovuoden verran Oulussa ja nyt reilun vuoden eteläisessä Helsingissä. Elämä on muuten oikein mallillaan, on mies ja työ, kaksi kissaa ja kiva koti, autokin mutta ainut, mikä tuntuu uupuvan, on mieluinen opiskelupaikka. Miksi sitten päätin vaihtaa alaa ja mistä innostus taidepuolelle?

Olen lapsesta asti pitänyt piirtämisestä ja valokuvaamisesta. Kesäisin ”maalasin” mökkiä aina vedellä, pienen pensselin ja ämpärin kanssa. Saman ikäinen serkkuni ei ymmärtänyt tätä ollenkaan, mutta minusta se oli mukavaa ajanvietettä.

Ensimmäinen todellinen into kuvataiteista heräsi, kun pääsin yläasteella kuvataideluokalle. Siitä asti taide on kuulunut elämääni, enemmän tosin katsojan näkökulmasta kuin itse tekijänä. Viime vuosina taiteellisuus on rajoittunut lähinnä lukion valinnaisiin kuviskursseihin ja museoiden suurkuluttamiseen Euroopassa lomaillessa.

Merkityksellisempi suunnanvalinta opintojen suhteen tapahtui viime vuonna, kun mieheni valmistui ja sai vakituisen työpaikan pääkaupunkiseudulta ja meille tarjoutui mahdollisuus muuttaa 1900-luvun alussa valmistuneeseen upeaan jugendtaloon Helsinkiin. Tärkein syy lienee kuitenkin se, että opinnot eivät edenneet huimaa vauhtia Oulussa.

Viimeinen herätys ja uskallus lähteä hakemaan taidepuolelle syntyi kuitenkin ollessani kesätöissä, kun yläasteaikainen kuvaamataidon opettaja ja luokanvalvojani sattui kassalleni. Hän kyseli kuulumisiani ja kerroin opiskelevani luonnontieteitä yliopistossa, jonka jälkeen hän totesi tulkintani mukaan jopa surumielisesti, että ”aijaa, minä kun ajattelin että sinusta tulee liikunnanohjaaja tai kuvisope”.

Hain viimevuonna Aaltoon ja Metropoliaan sisustusarkkitehdiksi, mutta molemmissa kokeissa matka tyssäsi ensimmäiseen vaiheeseen. Tosin Aaltoon oli ennakkotehtävät, Metropoliaan ei. Olin kuitenkin niin tohkeissani ja hämmentynyt siitä, että yleensä pääsin Aallon kokeisiin, että päätin hakea uudestaan.

Viime vuosi meni ”kokeillessa”, tänä vuonna mennään tosissaan Teho-Opiston Midi-kurssin avulla: Tänä vuonna haen kuvisopeksi ja sisustusarkkariksi! Midi-kurssi alkoi viime viikolla ja fiilikset on aika mahtavat! Kurssilla oli heti hyvä ja oikeasti nimensä mukaisesti TEHOKAS meininki. Saatiin laadukas luento ja päästiin heti tositoimiin kahden pikaharjoituksen avulla. Juttua riitti naapurusten kanssa ja oli kiva huomata, kuinka saman henkistä porukkaa meitä oli päätynyt saman pöydän äärelle. Ensivaikutelma koko setistä täysi 10.

Tulen kirjoittelemaan tätä opiskelijablogia syksyyn asti ja käsittelyyn pääseviä aiheita ovat ainakin mm. valmennuskurssin hyödyllisyys (joka itseäni on mietityttänyt erityisen paljon), omat kokemukset pääsykokeista ja ennakkotehtävistä, sekä oma kehittyminen ja jännittäminen. Tervetuloa mukaan!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter