Skip to content

Kuvisopettajaksi ja sisustusarkkitehdiksi

Susanna Kinnunen pitää Tehon toista opiskelijablogia. Susanna on toteuttamassa unelmiaan kuvisopettajan ja sisustusarkkitehdin ammateista Midi-kurssilla.
Terve!
Mä olen Susanna, sisäpihoja ja syksyisiä metsiä fiilistelevä nykyinen helsinkiläinen. Olen asunut elämäni ensimmäiset 20 vuotta eripuolilla Espoota, yhden yliopistovuoden verran Oulussa ja nyt reilun vuoden eteläisessä Helsingissä. Elämä on muuten oikein mallillaan, on mies ja työ, kaksi kissaa ja kiva koti, autokin mutta ainut, mikä tuntuu uupuvan, on mieluinen opiskelupaikka. Miksi sitten päätin vaihtaa alaa ja mistä innostus taidepuolelle?
Olen lapsesta asti pitänyt piirtämisestä ja valokuvaamisesta. Kesäisin “maalasin” mökkiä aina vedellä, pienen pensselin ja ämpärin kanssa. Saman ikäinen serkkuni ei ymmärtänyt tätä ollenkaan, mutta minusta se oli mukavaa ajanvietettä.
Ensimmäinen todellinen into kuvataiteista heräsi, kun pääsin yläasteella kuvataideluokalle. Siitä asti taide on kuulunut elämääni, enemmän tosin katsojan näkökulmasta kuin itse tekijänä. Viime vuosina taiteellisuus on rajoittunut lähinnä lukion valinnaisiin kuviskursseihin ja museoiden suurkuluttamiseen Euroopassa lomaillessa.
Merkityksellisempi suunnanvalinta opintojen suhteen tapahtui viime vuonna, kun mieheni valmistui ja sai vakituisen työpaikan pääkaupunkiseudulta ja meille tarjoutui mahdollisuus muuttaa 1900-luvun alussa valmistuneeseen upeaan jugendtaloon Helsinkiin. Tärkein syy lienee kuitenkin se, että opinnot eivät edenneet huimaa vauhtia Oulussa.
Viimeinen herätys ja uskallus lähteä hakemaan taidepuolelle syntyi kuitenkin ollessani kesätöissä, kun yläasteaikainen kuvaamataidon opettaja ja luokanvalvojani sattui kassalleni. Hän kyseli kuulumisiani ja kerroin opiskelevani luonnontieteitä yliopistossa, jonka jälkeen hän totesi tulkintani mukaan jopa surumielisesti, että “aijaa, minä kun ajattelin että sinusta tulee liikunnanohjaaja tai kuvisope”.
Hain viimevuonna Aaltoon ja Metropoliaan sisustusarkkitehdiksi, mutta molemmissa kokeissa matka tyssäsi ensimmäiseen vaiheeseen. Tosin Aaltoon oli ennakkotehtävät, Metropoliaan ei. Olin kuitenkin niin tohkeissani ja hämmentynyt siitä, että yleensä pääsin Aallon kokeisiin, että päätin hakea uudestaan.
Viime vuosi meni “kokeillessa”, tänä vuonna mennään tosissaan Teho-Opiston Midi-kurssin avulla: Tänä vuonna haen kuvisopeksi ja sisustusarkkariksi! Midi-kurssi alkoi viime viikolla ja fiilikset on aika mahtavat! Kurssilla oli heti hyvä ja oikeasti nimensä mukaisesti TEHOKAS meininki. Saatiin laadukas luento ja päästiin heti tositoimiin kahden pikaharjoituksen avulla. Juttua riitti naapurusten kanssa ja oli kiva huomata, kuinka saman henkistä porukkaa meitä oli päätynyt saman pöydän äärelle. Ensivaikutelma koko setistä täysi 10.
Tulen kirjoittelemaan tätä opiskelijablogia syksyyn asti ja käsittelyyn pääseviä aiheita ovat ainakin mm. valmennuskurssin hyödyllisyys (joka itseäni on mietityttänyt erityisen paljon), omat kokemukset pääsykokeista ja ennakkotehtävistä, sekä oma kehittyminen ja jännittäminen. Tervetuloa mukaan!


 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle. Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen ensi kevään pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!Aalto yliopisto arkkitehtuurin pääsykoetehtävä

NO, KUINKA KÄVI?

Suureksi ilokseni voin ilmoittaa, että Lahden ammattikorkeakoulu ja sisustusarkkitehtuurin opinnot kutsuvat syksyllä!!! Pääsin 1. hakuvaihtoehtooni! Olen niin onnellinen ja helpottunut!

Lue lisää »
Susanna Kinnunen, opiskelijablogaaja

Lahti ja Muotoiluinstituutti

Pääsykokeisiin valmistautumista mm. rästitehtävien avulla. Työn tehtävänantona oli suunnitella Valon Voima -näyttelytila. Arviointiperusteina oli tilan ja valon kuvaaminen, suunnittelutaito, sekä ideointi.

Lue lisää »
Ensivaikutelma New Yorkista oli aika huikea, kun saavuimme illalla hotellille! Etualalla uusi Oculus-asema ja oikealla edessä One World Trade Center.

New York inspiraatiota!

Ensivaikutelma New Yorkista oli epätodellinen, kun saavuimme illalla hotellille! Etualalla uusi Oculus-asema ja oikealla edessä  One World Trade Center. Matkustimme

Lue lisää »