Skip to content

Tallinnan taidekaupat

Tallinna on Helsingistä vain vajaan sadan kilometrin päässä ja laivaan on niin helppo hypätä, että siellä tulee helposti vierailtua varsinkin Helsingissä asuessa ja täällä vieraillessa. Päätimme ottaa pienen irtioton arjesta pari viikkoa sitten, pakkasimme tavarat viikonlopuksi ja hyppäsimme laivaan. Lauttamatka Tallinnaan kestää vain 2.5 tuntia suuntaansa ja halusimme päiväreissun sijaan hieman lisäaikaa reissulle, joten päätimme yöpyä yön hotellissa. Majoituttiin Centennial Hotel Tallinnassa jota suosittelen lämpimästi kaikille Tallinnaan matkustaville! Edullinen, hyvä sijainti, juuri avattu hotelli ja mieletön aamiainen. 
Tallinnassa agendana oli lähinnä kierrellä kaupunkia niin arkkitehtuurin näkökulmasta kuin vain fiilistelyn kannalta, syödä hyvin, nukkua hyvin ja ihan vain rentoutua. Yhtenä osasyynä tälle pienelle viikonloppulomalle oli kuitenkin Tallinnan taidekaupat! Olen aikaisemminkin haaveillut Tallinnasta ja sen taidekaupoista, joten nyt oli hyvä aika lähteä tsekkailemaan tarjontaa, kun pääsykokeetkin häämöttävät taas kesällä. 
 

Tallinnassa taidekaupoiksi valikoitui runsaan googlettelun jälkeen Rocca Al Mare -kauppakeskuksessa sijaitseva Kunst & Hobi Galerii ja Galerii-G, joka sijaitsee aivan Tallinnan vanhan kaupungin tuntumassa. Listallani oli myös Arte kunst & hobi sekä Vunder, mutta aikataulun ja Kunst & Hobi Galeriissa sekoamisen jälkeen päätin kuitenkin käyttää jäljellä olevan ajan mielummin maisemien ihasteluun ja valokuvaukseen. 
Hintataso Tallinnassa on yleisesti edullisempi kuin Suomessa, varsinkin syömisen ja juomisen hintataso jaksaa aina yllättää. Myös taidekauppojen hintataso eroaa jonkin verran Suomesta ja sain kotiinviemisinä erittäin laadukasta ja edullista kannettavaa! Kunst & Hobi Galeriista mukaan tarttui akvarelleille soveltuvia luonnoskirjoja, askarteluveitsiä, lyijykyniä ja 11(!!) kappaletta Copic Sketch -tusseja. Okei, mopo ehkä karkasi hieman käsistä, mutta en voinut vastustaa 5.70€ kappalehintaa verrattuna suomen reiluun 8€/kappale. Rakastan tusseja ja niitä oikeastaan lähdin etsimäänkin! Papereita olisi löytynyt kaupoista vaikka kuinka edullisesti, mutta laiskuus niiden kantamiseen vei tällä kerralla voiton. Myös laadukkaita venäläisiä akvarellejä olisi löytynyt 1.20€/nappi, samoja myydään täällä tällä puolen noin 5€ luokkaan, hui! Harmikseni olin kuitenkin juuri täyttänyt akvarellivarastoni.

Galerii-G sijaitsi aivan keskustan tuntumassa, ja oli pieni mutta sympaattinen. Söpö ja pieni taidekauppa, jossa on vaikka ja mitä, paljon edullisemmalla kuin Suomessa. Täältäkin olisin halunnut hamstrata varsinkin akvarellilehtiöitä, mutta laiskuus vei voiton tälläkin kerralla. Kaupan valikoima oli pieni mutta täynnä laatua, varsinkin öljy- ja akryylivärejä oli runsain mitoin. Ostin kyseisestä taidekaupasta 6 kappaletta Micronin finelinereita (jotka on muuten mielestäni parhaita akvarellien kanssa, ei leviä vaikka maalaisi päälle tai tussaisi märkää paperia!) joiden hinta oli huimat 1.70€/kappale verrattuna Suomen 2.50€-3€/kappale!
Tallinnan taidekaupoista jäi todella positiivinen fiilis; tarpeellisia tarvikkeita löytyi runsain mitoin ja lompakkokin keventyi näistä ostoksista huomattavasti vähemmän kuin täällä tehtynä olisi kustantanut. Suosittelen siis tarkastamaan tarjontaa Tallinnassa vieraillessa, tai jopa suunnitella sen varjolla pientä päivä- tai viikonloppureissua!
Palataan pian! ♥︎


 

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!Pettynyt mutta onnellinen

Pettynyt mutta onnellinen Hei! Tovi on vierähtänyt edellisestä postauksesta, nyt tulosten julkistamisesta alkaa olla jo sen verran aikaa että pahimmat järkytykset

Lue lisää »

KEHITTYMISEN POLKU

Kehittymisen polku Kehittyminen on vaikeaa huomata itse ja juuri näin allekirjoittaneelle on käynyt omalla kohdalla. Viimeksi kerroin, kuinka nykyään tekemäni

Lue lisää »

Pääsykoesimulaatiot

Pääsykoesimulaatiot Kuten viime postauksessa kerroin, Teho-Opiston Maxikurssi alkaa olla taputeltu. Toissa viikon torstaina koittikin kevään ensimmäinen simulaatio ja vaikka tehtäviä

Lue lisää »