Skip to content

Tehon Maxi-kurssi – millainen on tyypillinen luentokerta?

Hejsan jälleen!

Nyt alkaa tosiaan Tehon kerrat käydä vähiin, sillä enää on vain kaksi kertaa jäljellä. Ajattelin tällä kerralla kirjoitella hieman luennon kulusta ja siitä, mitä kaikkea jännää siellä tapahtuukaan. Mulla on aina ollut tosi tervetullut ja viihtyisä olo Tehon tiloissa. Tilat ovat valoisat ja avarat. Lisäksi luentokertoja on useampi viikossa, jolloin voi päättää itse sopivan päivän itselleen, eikä näin ollen luokka ole aivan tupaten täynnä ja näin opettajille jää aikaa keskittyä jokaiseen yksilöön. Itse ilmottauduin keskiviikon iltapäivän tunneille, mutta olen pystynyt tarvittaessa joustavasti osallistumaan muiden päivien luennoille, jos keskiviikolle on tullut este.

Luennon aikana saa hörppäillä mukavasti teetä tai kahvetta

Palaute

Kello lyö 15 ja luentokerta alkaa tutulla kotitehtäväpalautteella. Työt jätetään ennen tuntien alkua oleskelutilan pöydälle, josta opettajat jakavat työt pöydittäin. Jokainen pöytä antaa myös palautetta työstä ennen kuin opettajat käyvät työn kimppuun (kuin nälkäiset hyeenat) Vitsi vitsi. 😀 Palautteen saaminen ja antaminen on ollut hyvin kehittävää, sillä joka kerralla oppii jotain uutta. Näkee upeita töitä, tyylejä ja inspiroivia juttuja. Toisaalta näkee myös, mitä olisi voinut tehdä paremmin ja mitä kehittää. Palautteet annetaan aina töille, ei ihmiselle niiden takana. Työt arvioidaan anonyymisti, joten sitäkään ei tarvitse jännittää.

Edellisen viikon pikatehtäviä odottamassa omistajiaan
Teho-Opiston tilat ovat valoisat ja avarat

Luento

Kun palautteet on annettu, opettajat vetäytyvät hetkeksi numeroimaan työt, jonka jälkeen numeroinnit ja perustelut kerrotaan kaikille. Tämän jälkeen päästään luennon pariin. Tämän viikon aiheena oli ihminen. Luennolla käsitellään aina aihealueen tärkeimmät asiat. Tällä kerralla puhuttiin siitä, miksi ihmisen esittäminen pääsykoetöissä on tärkeää; syy tähän on se, että Ihminen antaa mittakaavan ja tekee kuvasta uskottavan! Siksi kannattaa harjoitella piirtämään ihmisiä, ainakin niin että ne ovat uskottavan kokoisia ja muotoisia.

Pikatehtävät

Luennon aikana tehdään myös pikatehtäviä, jotka auttavat hahmottamaan luennon aihetta syvemmin. Tänään pikatehtäviä oli kolme, ja niissä harjoittelimme ihmisen piirtämistä. Aloitimme piirtämään ihmisen oikeassa mittakaavassa, sekä piirsimme kasvot edestä ja sivulta ja lopuksi varjostimme ne. Tämän jälkeen luento jatkui. Luennon lopuksi tehtiin vähän pidempi pikatehtävä; piirrettiin toisiamme elävästä mallista. Käytimme 5, 4, 3 ja 2 minuutin aikarajoja. Lopuksi teimme vielä yhden pikatehtävän, jossa piirsimme kuvitellun tilan/paikan, ja käytimme aiemmin piirtämiämme ihmisiä kuvassa mittakaavaihmisinä. Lopuksi asettelimme vielä piirtämämme kuvat yhdelle pöydälle ja katselimme toisten töitä.

Toivottavasti sulla on kaikki hyvin ja kiitos kun luit! Toivottelen ihanaa päivänjatkoa missä ikinä oletkin <3

xoxo K <3

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!