Skip to content

Vinkkejä kieltenopiskeluun

Monilla ulkomaille opiskelemaan hakijoilla tulee tänä keväänä olemaan kielikoe edessä ja niin myöskin mulla. Britteihin ja muualle englanninkieliseen opetukseen hakevilla tämä on yleensä IELTS tai TOEFL -testi, tänne Saksaan taas testi nimeltä TestDaF. Koska Saksassa ja muistaakseni myöskin ainakin Skotlannissa kokeeseen on vielä aikaa, niin ajattelin nyt kertoa vähän vinkkejä ja omia kokemuksia, mitkä mua on kielikokeeseen harjoittelussa auttaneet. Enemmän tietoa testeistä ja kokeen rakenteesta, ajankohdasta yms. löytyy linkkien takaa :).
Ensiksi täytyy sanoa, että kumpaakaan mun lähes sujuvista vieraista kielistä (englanti ja saksa) en tosiaankaan oppinut puhumaan koulussa. Englantia opin puhumaan matkustaessani ja viimeistään au pair vuotenani Australiassa, saksaa taas olen vasta hiljattain alkanut puhumaan poikaystäväni kanssa. Mielestäni koulussa keskitytään kieltenopiskelussa vähän liikaa kielioppiin ja liian vähän siihen olennaiseen, eli noh, puhumiseen. Ei keskustelun aikana tule paljoa miettineeksi, että mikäköhän artikkeli tähän sanaan kuului, eikä kukaan ole koskaan nauranut vaikka välillä sekoitankin saksan verbien aikamuodot. Lisäksi, ainakin kuulemani perusteella, ylhäällä mainituissa testeissä ei niinkään keskitytä kielioppiin vaan siihen, miten hyvin ymmärtää lukemaansa ja kuulemaansa tai tuottaa tekstiä ja puhetta.

Paras tapa oppia uutta kieltä on hakeutua tilanteisiin, jossa sitä pääsee puhumaan paljon
Mielestäni paras keino kielen oppimiseen onkin itsensä ympäröiminen kyseisellä kielellä. Ihan musiikin kuuntelu, elokuvien katsominen, tällä kielellä puhuminen ja viestittely auttavat jo varmasti. Paras tilanne on asua maassa, jossa tätä kieltä puhutaan esimerkiksi au pairina tai kesätyöntekijänä, mutta myös suomessa voi ympäröidä itsensä vieraalla kielellä. Monissa kaupungeissa järjestetään kielikahvilailtoja, jolloin on mahdollista mennä kahvilaan juttelemaan uusille ihmisille eri kielellä tai netistä voi löytää chattikaverin ulkomailta. Ja parastahan tällaisessa kieliharjoittelussa on se, että se ei tunnu opiskelulta, vaan on oikeasti hauskaa.
Paras tapa oppia uutta kieltä on hakeutua tilanteisiin, jossa sitä pääsee puhumaan paljon
Tietysti on hyvä myös tutustuttaa itsensä tulevaan kokeeseen ja tehdä vaikka pari kuuntelu- tai kirjoitustehtävää, ja silmäillä läpi myös puhe- ja luetunymmärtämistehtävät. Itselläni tärkeimmät ovat juuri nuo kaksi ensimmäistä, sillä kuullunymmärtämisessä pitää lukemani mukaan olla aika nopea (aikaa vastauksiin on annettu tosi vähän) ja kirjoitustehtävä on nyt muuten vaan vähän hankala, koska itse en ainakaan ole mielipidetekstejä saksaksi kirjoittanut. Puhetehtävään tunnen harjoittelevani joka päivä töissä ja keskustellessani poikaystäväni tai saksalaisten kavereitteni kanssa. Luetunymmärtäminen oli taas aina itselleni helpoin tehtävä jo ylioppilaskokeessa, sillä siinä saa rauhassa lukea tekstin läpi ja usein hankalatkin sanat ymmärtää asiayhteydestä.
Tässä nyt siis joitain vinkkejä, jotka on itseäni kielten opettelussa auttanut, toivottavasti tästä on hyötyä muillekin. 🙂 Kivaa uutta viikkoa kaikille!


 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!Arkkitehtuurin pääsykokeisiin harjoittelua Berliinissä

Arkkitehtuuria Berliinissä osa 2

Ensimmäisen Arkkitehtuuria Berliinissä blogipostauksen pääset lukemaan tästä. Edellinen postaus keskittyi siis enemmänkin tunnetuihin rakennuksiin ja kiinnostaviin paikkoihin Berliinissä kun taas

Lue lisää »