Kitspiraatio -Erikoistekniikat vesiväreillä

Erikoistekniikoita vesiväreillä

Tällä viikolla harjoittelimme Teholla erikoistekniikoita vesiväreillä. Näitä tekniikoita yhdistämällä voi luoda onnistuneen lopputuloksen töissään. Idea on aina tietysti tärkein, mutta tekniikoilla voi luoda häikäiseviä lopputuloksia! Käsittelimme Maxi-kurssilla jo syksyllä vesivärejä ensimmäistä kertaa, joten oli mukavaa palata tutun tekniikan pariin! Käytän itse eniten vesivärejä töissäni, joten on hauskaa oppia uusia tekniikoita niiden käyttöön!

Opettaja Heini näytti meille eri tekniikoita. Aloitimme teippaamalla paperimme pyötään ja tekemällä siihen kahdeksan ruutua.

Olen niin innoissani siitä. että olen puhdistanut ja järjestänyt uudelleen akvarellipalettini. Vanhojen nappieni lisäksi olen ostanut uusia värinappeja. Temperasta ostamani Schmicke -merkkiset akvarellinapit ovat erittäin väripitoisia ja suosittelen niitä vahvasti! Olen käyttänyt myös Van Gogh merkkisiä akvarellinappeja, mutta niiden laatu (kuten kaupassa sanotaankin) ei ole yhtä laadukas kun Schmicken.
Hyvälaatuisen paperin käyttäminen vesiväreillä ja erityisesti akvarellien kanssa on erittäin tärkeää. Huomasin itse vasta kun opettajat sanoivat, että paperi jota käytin ei sovellu akvarelleille. Aikaisemmin käyttämäni paperi alkoi kupruilemaan kun siihen laittoi paljon vettä, joten oli aika ostaa uutta paperia.
Suola
Ensimmäisenä oli vuorossa suola.  Suolaa valettiin märän värin päälle ja sen annettiin kuivia rauhassa kun siirryime seuraaviin tekniikoihin.

Muovi
Muovista saa hienoja pintoja rypistämällä sitäja asettamalla sen märän värin päälle.

Astianpesuaine
Tiputtamalla astianpesuainetta väritetylle pinnalle tulee todella hienoja liukumia.

Minulla oli mukana myös toista paperia, jolla kokeilin tekniikkaa. Kuten kuvasta näkyy, paperin laadulla on erittäin suuri merkitys lopputuloksen kannalta! Kokeilin tätä tekniikkaa myös lasten kanssa töissä, mutta se ei toiminut yhtä hyvin. On tärkeää, että myös väri on riittävän laadukasta. Pitää myös olla tarkka, että astianpesuainetta ei yhtään sekoitu maalipintaan.

Viillotus
Hyvänlaatuisen paksun paperin pintaan voi tehdä kevyitä viiltoja, jotka nousevat esiin ohuen maalikerroksen lisäämisen jälkeen.

Roiskeet
Maalin roiskittamiseen voi käyttää hammasharjaa tai kovaa pensseliä.

Kokonaisuudesta tuli todella värikäs ja hauska.


Kurssitovereiden pintoja, on aina hauska huomata, miten erilaisilta meidän kaikkien työt näyttävät!

Kurssitoverin akvarellikokeiluja.
Tässä kokeilen pillillä puhaltamista! Pillillä puhaltaminen oli hauskaa, jota monet ovat jo kokeilleet joskus koulussa. Kokeilin kotona uudestaan pillin käyttöä, mutta valitettavasti pillini ei soveltunut tähän käyttöön. On tärkeää, että pilli on suora jotta ilmanpaine on tarpeeksi suuri. Kotona käyttämäni pilli oli pyörteinen, joten paine ei ollut riittävän suuri värin levittämiseen.  
Kitty



 

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!