Pitääkö kurssilla osata ennestään jotain? +Muut kiperät kysymykset (osa1)

Hello! Tehon Instagramissa on tullut muutamia kysymyksiä kurssiin liittyen niin tässä postauksessa kerronkin mun vastauksia niihin. Jos jatkossakin mietityttää mikä vaan niin kysykää ihmeessä esim Tehon Instagramissa @tehoopisto tai suoraan mun omalla tilillä @hhannaerikaa. Vastailen kysymyksiin mielelläni ja jos en osaa vastata niin varmasti löytyy joku joka osaa!

Pysyykö aikataulussa helposti?

Käyn itse Maxi-kurssia ja se on aikataulutettu niin, että kerran viikossa on 3 tuntia kestävä kurssikerta. Kurssikerralta saa kotitehtävän (halutessaan voi tehdä kaksi), joka palautetaan seuraavan viikon kurssikertaan mennessä. Tää on mun mielestä sopiva aika kotitehtävän tekemiseen vaikka arki olisikin kiireistä. Oon tehny tässä syksyllä ihan täystuntista työviikkoa eli oon ollu tosi kiireinen ja välillä tuntuu ettei energia vaan yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Mulla on kuitenkin melkein aina sunnuntaina vapaa niin se on muodostunut hyväksi päiväksi tehdä kotitehtävä. Toki mulla on rästissä jonkun verran tehtäviä, mutta oon pyrkinyt tekemään aina edes toisen kotitehtävän. Eli kyllä aikataulussa on mun mielestä helppo pysyä vaikka olisi muutakin tekemistä kuin kurssi, mutta silloin täytyy vaan opetella aikatauluttamaan arkea ja löytämään sopiva hetki kurssitöiden tekemiselle.

Kuinka paljon kurssitehtävien teko vie aikaa viikossa?

Mainitsinkin jo että kurssikerralta saa kaksi kotitehtävää joista voi valita kumman haluaa tehdä tai sitten jos aikaa ja energiaa riittää niin voi tehdä molemmat. Toinen on pääsykoetyyppinen kotitehtävä, johon on asetettu aikarajaksi 3 tuntia. Näihin tehtäviin kannattaa siis käyttää se 3 tuntia eikä enempää niin saa hyvää harjoitusta kokeita varten. Toinen tehtävistä on tekniikkaharjoitus johon ei ole asetettu aikarajaa. Tehon opettajat on kuitenkin vinkannut että tähän voisi käyttää 1-2 tuntia, koska esim arkkitehtuurin pääsykokeissa on myös tunnin, ja kahden tunnin tehtäviä niin tämä voisi valmistaa hyvin niihin. Toiset siis käyttää näihin tehtäviin tunnin, toiset jopa 5 tuntia. Kurssilla tehdään myös pikatehtäviä, mutta me Live-verkkokurssilla tehdään ne Zoom-tunnin aikana eli siihen ei mene ns. ylimääräistä aikaa. Kuitenkin olisi hyvä tehdä erilaisia harjoituksia ja pikatehtäviä myös kotitehtävien lisäksi. Mun on siis aika vaikee sanoa paljon aikaa tarkalleen menee mutta minimissä se 3 tuntia ja maksimissaan ihan niin paljon kun on aikaa käytettäväksi.

Onko jokin asia yllättänyt kurssilla?

Kurssi on vastannut ainakin mun odotuksia hyvin ja sen suhteen ei mitään huonoja ylläreitä ainakaan. Ehkä mua eniten yllätti se miten paljon parempi kurssimuoto Live-verkkokurssi on mulle kuin etäkurssi. Tää siis varmasti täysin riippuu siitä, että mistä ite tykkää mutta mä koen olevani huomattavasti motivoituneempi ja Zoom-tuntien jälkeen oon aina tosi inspiroitunut. Kun taas viime keväänä kävin asioita itsenäisesti läpi etäkurssilla ja se tuntu työläämmältä eikä samalla tavalla motivoinut mua. Mutta tää on nimenomaan mun kokemus asiasta ja jollain toisella saattais olla päinvastainen fiilis, jos tykkää opetella asioita itsenäisesti.

Pitääkö kurssilla osata ennestään jotain?

Tää varmasti saattaa mietityttää niitä, jotka ehkä vasta vähän myöhemmin on tajunnut haluavansa opiskelemaan luovalle alalle. Mun mielestä Tehon kurssille tullessa ei tarvitse osata etukäteen piirtää tai ylipäätään omata huikeita taiteellisia lahjoja. Nää kurssit on nimenomaan sitä varten, että ne valmistaa luovien alojen pääsykokeita varten ja auttaa kehittämään niissä tarvittavia taitoja. Kuitenkin jos koet, että et omaa kovin hyvää pohjaa luovien alojen kokeita varten tai jos taidot on vähän ruosteessa, niin varmasti joudut tekemään enemmän töitä. Tää saattaa tulla myös esille kotitehtävien kritiikeissä ja saatat alussa saada huonompia arvosanoja tai kokea olevasi muita huonompi mutta se on täysin normaalia ja arvosanatkin varmasti paranevat kurssin edetessä! Tehon kurssit on siitä ihan mahtavia että niiden aikana kehittyy ihan jokainen huimasti. Tällä hetkellä Teho-Opisto tarjoaa myös piirtämisen perusteet kurssia, joka on tarkoitettu niille, jotka haaveilee luovasta alasta, mutta joilla ei oo aiempaa harrastuneisuutta kuvan tekemisestä. Tää on mun mielestä super hyvä lisä Tehon kurssivalikoimaan ja auttaa varmasti tosi hyvään alkuun. Eli rohkeesti vaan mukaan vaikka oiskin semmonen “enhän mä osaa mitään” fiilis, oppimassa täällä kaikki on! Tässä alla hyvä esimerkki mun kehityksestä alkuvuoden ja alkusyksyn välillä. Paljon kehitettävää toki vielä on mutta tästä huomaa esim miten oon oppinu tummuusasteiden vaikutusta syvyysvaikutelmaan ja kolmiulotteisuuteen.

Noniin ettei tää mee liian pitkäksi tarinoinniksi yhellä kertaa niin teen teille loppuviikosta toisen osan missä vastaan lisää kysymyksiin! Eli jos tulee jotain mikä mietityttää nii laittakaa ihmeessä tällä viikolla mulle Instagramissa viestiä niin voin vastailla. Kivaa viikkoa kaikille ja tsemiä pääsykoesimulaatioihin muille kurssilaisille joilla se vielä tällä viikolla edessä!

Treenaamaan yhdessä?


Pääsykokeisiin valmistautuminen on raskas prosessi ja välillä voi tuntua, ettei itse tiedä mitä töissään voisi enää parantaa. Töitään kannattaakin rohkeasti näyttää muille, sillä subjektiivisen arvioinnin saaminen on ensisijaisen tärkeää kehittymisen kannalla. Teho-Opiston valmennuskursseilla saat jatkuvasti ammattilaisten palautetta töistäsi, jonka avulla kehityt harppauksin. Aloita matkasi kohti unelmien opiskelupaikkaa Teho-Opiston tukemana!



Tehon piparihaaste

Onpas ihanaa, jouluun on enää ihan hetki ja siksi onkin hyvä aika tarttua Tehon piparihaasteeseen! Me osallistuttiin Iidan ja Tehon opettajien kanssa tähän haasteeseen yhessä ja fiilisteltiin joulua. Kerää siis kaverit tai perhe kasaan ja ei muuta kuin leipomaan. Nappaa kuva teoksista ja merkkaa #tehonpiparihaaste

Videolla meidän projektit taikinasta valmiiksi teoksiksi. Kasaaminen tuotti selkeästi suurimpia haasteita ja vitsailtiinkin, että nyt olisi scotch:in vihreä liima paikallaan:D