Skip to content

Kuinka ottaa perspektiivi haltuun?

Moikka moi! Viime kerrat ollaan kurssilla harjoiteltu perspektiiviä, tilaa ja ihmisten roolia tilassa. Tilallisuus onkin yks merkittävimmistä kriteereistä arkkitehdin pääsykokeissa! Vaikka takataskusta löytyy jo pientä havaintoa siitä miten perspektiivit töihin luodaan ja miten tila saadaan näyttämään tilalliselta, niin kuitenkin yllättävän paljon lisää on tietoa tullut. Esimerkiksi tämän viikon kurssikerralla Perspektiivin Demovideoista sai jo paljon vinkkejä! Miten sitten itse olen harjoitellut tilallisuuden piirtämistä ja perspektiivin haltuun ottoa? Tässä postauksessa annan omat vinkit harjoitteluun! Suosittelen ehdottomasti koittamaan seuraavia kanavia perspektiivin oppiseen.

Näin piirrät rakennuksia 15- minuutissa

Syksyllä olin kiertelemässä suomalaisessa kirjakaupassa, kun eteeni sattui tulemaan kirja, jossa harjoitellaan nimenomaan rakennuksien piirtämistä ja perspektiiviä. Kirja oli edullinen, joten se lähti matkaani. Olen piirrellyt siitä muutamia harjoituksia ja se on loistava! Jos löytyy harrastuneisuutta ja tahdotte oppia lisää niin suosittelen!! Kirjan harjoitukset voi suorittaa lyhyessä ajassa eikä se siten vie aikaa kaikelta muulta tai harjoituksiin voi paneutua vaikka ihan monen tunnin harjoituksena. Kirjassa tehtävät vaikenee kirjan loppua kohden mentäessä, joten siinä pääsee haastamaan itseään ihan kunnolla! Alla muutama kuva harjoituksista, joita olen tehnyt! Kuten näette olen mennyt todella luonnosmaisella otteella eteenpäin.

Videot rakennuksien piirtämisestä

Sitten ihan loistokas paikka erilaisten rakennuksien ja perspektiivien piirtämiseen on niin tuttu paikka kuin Youtube. Kun haku kenttään syöttää vain “How to draw buildings” löytyy aivan rajaton määrä erilaisia opetus videoita. Youtube on hyvä paikka, jos haluaa päästä treenailemaan ihan opastusten mukaan myös haastavempia piirroksia.

 

Tehon Demo- videot

Ja tottakai Tehon Demo-videot!! Demo-videot eivät ole pitkiä, mutta niistä saa sen perusopin irti. Tykkään tehdä harjoituksen videon perässä, jotta saisin kaiken hyvän opin irti. Vaikkakin Demot ovat aika yksinkertaisia, niin ne luo pohjan vaativimmille tehtäville, joista on helpompi lähteä soveltamaan. Iso peukku näille Demoille! Demo-videot ja opettajien ohjaukset onkin oiva syy tulla mukaan tehon kursseille 😉

Lisäksi viikko sitten julkaistiin arkkitehtuurin sekä maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävät! En ole vielä ehtinyt hirveästi paneutua tehtäviin sen enempää, kuin keräämään munakennoja ja grillitikkuja 😀 Kunhan pääsen prosessoimaan tehtäviä paremmin, saatte oman postuksen ennakoihin liittyen! Joten pysykäähän kuulolla! Teho-Opiston opettajien analyysin arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävistä 2020 löydät Tehon Blogista.

-Netta

 


 

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!