Skip to content

Moi! Tehon Maxi-kurssilla käytiin syksyllä läpi erilaisia tekniikoita, kun taas keväällä syvennyttiin erilaisiin osa-alueisiin ja muotokieliin, jotka ovat pääsykoetöissä tärkeitä  Nyt kun valmennuskurssi on loppumaisillaan, niin ajattelin kelata hieman taaksepäin ja miettiä, että mitä kaikkea keväällä onkaan käyty läpi. Käsittelen tässä vain osaa aiheista, koska Teholla on ollut paljon eri aiheita ja luentoja.

 

Sommittelu + valo & varjo

                                                                                         “Välitila”

Sommittelu on yksi suosikkiaiheistani. Se on monesti itselleni ensin huomaamaton seikka omassa tekemisessäni, mutta niin tärkeä pääsykoetöissä. Tämä johtuu siitä, että kiinnostavan sommittelun avulla saa esimerkiksi korostettua töiden jännitteitä ja tunnelmaa sekä yleisesti vähentää tylsyyttä. Mielestäni monet onnistuneet arkkitehtuurin pääsykoetyöt menneiltä vuosilta ovat erityisesti onnistuneen sommittelun tulosta.

Olen koko valmennuskurssin aikana saanut parempaa käsitystä valon ja varjon esittämisestä harjoitustöiden kautta. Ymmärrystä näistä syvensi  myös oma valo & varjo -luento. Tämä on erittäin tärkeä aihe, koska hyvällä valon ja varjon käytöllä töihin saa paljon napakamman kolmiulotteisuuden ja realistisuuden. Myös materiaalintuntua saa korostettua paremmin hyvällä valon ja varjon käytöllä. Eri materiaalien kuvaaminen onkin yksi isoimmista asioista, joissa haluan vielä kehittyä ennen pääsykokeita.

                                                                                                                       “Paikan henki”

Ihminen

Perspektiiviluennolla minulle uusi juttu oli ihmisten kuvaaminen perspektiivissä oikeaoppisesti. Ihminen-luennolla, joka tapahtui vielä kun lähiopetus oli mahdollista, teimme nopeita luonnoksia toisistamme. Kyseessä on croquis piirtäminen, mutta en ollut ennen kokeillut sitä. Koin sen hyväksi harjoitteluksi, koska pääsykoetöiden tekeminen on samanlaista tappelua aikaa vastaan.

 

 

 

 

Alakohtaiset luennot

Vaikka olenkin hyvin paljon juuri arkkitehtuurista kiinnostunut ja siihen orientoitunut, niin koin myös eri alojen luennot kiinnostaviksi. Erityisesti muotoilu ja siinä tulleet niksit ideointiin ovat hyödyksi jokaisella Tehon valmentamalla alalla. Muotoilun luennolla avattiin hyvin myös koko prosessia siitä, kuinka tuote syntyy.

Massoittelun ja rakenteiden luennoista sai paljon inspiraatiota, sillä niissä oli kootusti erilaisia tyylejä ja tapoja siitä, kuinka rakennuksien rakenteet voivat muodostua. Teholla on voitu aiemmin lähiopetuksessa harjoitella massoittelua esim. LEGO-palikoilla, mutta harmillisesti se jäi välistä koronatilanteen takia.

 

       “Ihminen ja kappale”                            “Daimon”                                   “Paviljonki”

 

Artikkelissa on osa tänä keväänä tekemistäni Tehon harjoitustöistä. Ensi postauksessa aiheena on kevään pääsykoesimulaatiot!

 

Instagram: @tehoopisto @jesservaus


 

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!



Tehon päätöspiknik

Hei! Viime lauantaina oli Tehon päätöspiknik ja paikalle oli kerääntynyt paljon porukkaa. Edellisistä Tehon juhlista olikin jo aikaa, joten millainen

Lue lisää »

Fiilikset ennen H-hetkeä

Terve! Ensi viikolla on pitkään odottamani arkkitehtuurin pääsykokeet ja vuosi on vierähtänyt edellisistä kokeista. Mitkä ovat fiilikseni ennen pääsykokeita? Onko

Lue lisää »