Aihe: Tarinoita Teholta

Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävien tulokset on julkaistu ja tehtävät läpäisseet jatkavat matkaansa kohti pääsykokeita. Ennakkotehtävät testasivat mm. hakijoiden kykyä hallita erilaisia tekniikoita ja kykyä tuottaa raikkaita uusia ideoita. Kurkkaa upeat työt, joilla Teho-Opiston opiskelijat läpäisivät visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävät ja lunastivat paikkansa pääsykokeissa!

Tehon Maxi-ja Midi-kursseilla opiskelevat Susanna Tiainen ja Iréne Lindberg iloitsevat kun kauan odotettujen Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävien tulokset on vihdoin julkaistu. Heidän matkansa kohti unelmien opiskelupaikkaa jatkuu pääsykokeiden merkeissä monen muun teholaisen tavoin. Katso upeat työt, joilla he läpäisivät Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävät!

Tänävuonna Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävän aiheena oli ”PROPAGANDAJUNA”- viestintävälineenä. Hakijoita pyydettiin suunnittelemaan ulkoasu junalle, joka viestii hakijalle itselleen tärkeästä asiasta, jolla on myös yhteiskunnallista merkitystä. Propagandajunan oli tarkoitus olla yksi osa laajempaa vaikutusviestinnällistä kampanjaa. Tehtävässä pyydettiin myös nimeämään kampanja ja suunnittelemaan sille logo. Hakijaa pyydettiin esittelemään propagandajuna ja kaksi muuta kampanjaelementtiä värillisenä 8-sivuisena esitteenä. Tehon blogista löydät pääopettajamme Sinin tarkemman analyysin Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävistä 2020.

Susanna Tiainen

Ennakkotehtävän aloittaminen oli minulle todella vaikeaa ja jotenkin tuntui etten tiennyt mistä aloittaa. Siihen meni melkein kolme viikkoa, että pääsin kunnolla vauhtiin. Aluksi yritin pyöritellä kaikkia eri ideoita ja lopulta päädyin melko perus aiheeseen eli ilmastonmuutokseen. Yritin etsiä ilmastonmuutokseen jotenkin hieman kiinnostavampaa näkökulmaa ja päädyin ilmastonmuutoksesta johtuvaan vedenpinnan nousuun. Vielä tarkemmin näkökulmani oli, että miten toimia kun vedenpinta nousee. Aloitin suunnitelemalla ekana työhöni logoa ja kun sain sen omasta mielestäni melko hyvin tehtyä niin työn suunnittelu ja tekeminen lähtivät sujumaan paremmin.

 Pääsykokeet vähän jännittää, mutta ihan hyvät fiiliket on. Pääsykokeisiin pääseminen on jo itsessään ollut ihan hyvä saavutus. Ennen pääsykokeita aion vielä tehdä Tehon kurssilta rästiin jääneitä tehtäviä. Aion myös katsoa, mitä materiaaleja pääsykokeissa tarvitaan ja mistä voisin hankkia niitä. 

Tehon kurssilta olen saanu struktuuria pääsykokeisiin harjoitteluun.

Itselleni olisi hieman hankalaa ruveta itsenäisesti tekemään asioita ja tällaisella alalla harjoittelu on se tapa, jolla oppii. Tehon Live-video valmenteet ovat olleet todella hyödyllisiä nyt korona-ajan keskellä. 

 

Iréne Lindberg

Halusin tehdä tehtävän niin, että junalla olisi oma tarkoitus eikä vain tavallinen juna. Panostin paljon tekstiin, jotta teemani ”monikulttuurisuus” ja ”kansainvälisyys” olisi mahdollisimman selkeä. Tehtävä oli hauska tehdä, mutta myös haastava. Pidin tehtävästä, koska sain mahdollisuuden näyttää omaa tyyliäni ja myös sanottavani.

Pääsykokeet jännittää ihan kauheasti, mutta odotan niitä myös innolla. Toivon, että pääsisin haastatteluvaiheeseen, koska siinä saa mahdollisuuden näyttää, että todella palaa intoa aiheesta. Ennen pääsykokeita aion hankkia kaikki pääsykokeissa tarvittavat materiaalit ja myös tutustua niihin. Varmaan katson myös vanhoja tehtäviä Tehon kurssilta ja mietin, mikä toimii niissä ja mikä ehkä ei ja toisaalta myös mitä voisi ajatella toisin. 

Tehon valmennuskurssilla olen oppinut paljon uutta sommittelusta ja siitä on todella ollut hyötyä. Olen oppinut tarkastelemaan töitäni monesta eri näkökulmasta ja miten toinen henkilö voi tulkita niitä. Olen myös oppinut, että ei kannata vertailla omia töitään muiden töihin, koska olemme kaikki niin erilaisia, meillä on oma tyylimme ja menetelmämme.

 

Kiitos paljon upeiden töiden esittelystä ja onnea ennakkotehtävien läpäisystä! Tästä on todella hyvä jatkaa kohti Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun etänä  3-5.6.2020 järjestettäviä pääsykokeita. Tehon blogista pääset lukemaan pääopettajamme Sini Koiviston vinkit, kuinka valmistautua pääsykokeisiin viimeisillä viikoilla ennen pääsykokeita. Lue myös millainen on hyvä pääsykoetyö. Super tsempit kaikille pääsykokeisiin valmistautuville!

-Enni

 


Ilmoittautuminen syyskuussa alkavalle Maxi-kurssille on alkanut! Harjoittelu vuoden kestävällä Maxi-kurssilla on hauskaa ja tavoitteellista, mikä luo vahvan rutiinin ja antaa vankan pohjan menestymiseen kokeiden jälkeisissä opinnoissakin.

Ilmoittaudu nyt Suomen laajimmalle valmennuskurssille arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteiden aloille!

Tuoreimmat kirjoitukset

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter