Skip to content

Tehon piparihaaste vastaanotettu!

Iida keksi hauskan piparihaasteen meidän kaikkien iloksi. Tarkoituksena on tehdä 20 x 20 cm alustalle mahtuva joulukoriste piparkakkutaikinasta ja postata se somessa #tehonpiparihaaste. Jouluaattona Teho-Opisto jakaa sitten kauniita piparkakkuluomuksia.

Viimeiset viikot ovat olleet todella, todella työntäyteisiä. Parin viikon sisällä valvoin useamman yön koulutehtävien parissa. Moneen otteeseen mietin, millä tasolla haluan opiskelutehtäviä suorittaa. Riittäisikö vähempikin? Mutta minkäpä sitä luonteelleen voi… jos minulla on päänsisäinen visio jostakin, pyrin toteuttamaan tehtävän sen mukaan enkä sieltä mistä aita on matalin. On hauska nähdä, miten pitkälle se visio sitten milloinkin kantaa. Tuntuu, että saamani palaute on arvokkaampaa jos olen pystynyt antamaan työlle kaikkeni. Sen verran kuitenkin tein pientä priorisointia, että kursseihin, joissa arvosteluasteikko on hyväksytty/hylätty, en panostanut ihan niin paljoa ja hionut loppuun saakka palautettavia töitä.

Siinä vaiheessa kun heräsin aamulla tuntien leposykkeeni huitelevan reippaasti yli sataa ja rytmihäiriöitä tuli tuon tuosta, tajusin vetää hetkeksi jarrua. Silloin paketoin lahjoja kauniisiin paketteihin, otin piparitaikinan sulamaan ja aloin taiteilla hymyssä suin piparkakku-mittaihmisiä. Vaikka koetinkin tehdä niistä pieniä, ovat ne vähän liian pitkiä, mutta sallittakoon se tällä kertaa. 😀

Ajattelin ensin tekeväni sillan, mutta tehdessä se muotoutuikin tällaiseksi kaarevaksi sisääntuloksi. Tällaisen voisi löytää vaikkapa puistosta. On ollut hauska bongata sieltä täältä kaarevia muotoja arkkitehtuurissa. Ne ovat selkeästi nyt nostamassa jälleen päätään ja toimivat inspiraationa tässäkin teoksessa.

Näiden piparintuoksuisten kuvien kera haluan toivottaa sinulle levollista joululomaa! Niin ja tervetuloa osallistumaan Tehon piparihaasteeseen, rennolla otteella!


Valon tuiketta alkaneeseen jouluviikkoon,
Iina C.