Skip to content

Millaisia Tehon opettajat ovat taiteilijoina, muotoilijoina ja arkkitehteina – katso kuvat heidän töistä!

Tehon opettajat edustavat useampaa taiteen eri osa-aluetta. Tässä postauksessa pääset kurkistamaan hieman pintaa syvemmälle ja tutustumaan muutaman Tehon opettajan omiin töihin arkkitehteinä, muotoilijoina ja taiteilijoina!

Kun aloitin viime syksynä Teholla, olin ihan fiiliksissä positiivisesta ja levollisen turvallisesta ilmapiiristä, jonka Tehon opettajat yhdessä loivat. Hyvä tekemisen meininki välittyi ihanasti läpi vaikka kävinkin kurssia etänä ja käyn jälleen uudelleenkin. Tehon opettajat edustavat useampaa taiteen eri osa-aluetta. Heidän ammattitaitonsa yhteenlaskettuna on siis hyvinkin monipuolinen. Apuopettajina on lisäksi mukana useamman vuoden opiskelijoita. Tämä on myös ihan huippua, sillä heiltä voi saada ajankohtaista tietoa, millaisia opinnot juuri nyt ovat. Opettajat ovat valmistuneet/opiskelevat ympäri Suomea, joten maantieteellistäkin monimuotoisuutta löytyy, mikä on mielestäni todella hyvä.

Omista töistä saa etäkurssilla palautetta eri kerroilla eri opettajilta, mikä on virkistävää, koska kommenteissa näkyy yleensä hieman opettajan oma ammatillinen tausta. Tämä rikastaa palautteen saamista.

Olet varmastikin törmännyt Tehon sosiaalisen median kanavissa meidän opiskelijoiden töihin? Nyt tässä postauksessa pääsemme kurkistamaan hieman pintaa syvemmälle nimittäin muutaman Tehon opettajan omiin töihin! Pyysin heitä kertomaan, mikä on heidän oma suosikkityönsä tai sellainen työ, joka on opettanut paljon. Pidemmittä puheitta, eiköhän päästetä opet ääneen!

Heini, taiteen maisteri (kuvataidekasvatus)

Heini: “Opettamisen ohessa työskentelen kuvittajana ja kuvataiteilijana. Tämä animaatio tehtiin yhteistyössä muusikko/tuottaja Olli Äkrään kanssa. Tarina on yhdessä suunniteltu ja minä vastasin taustojen ja hahmojen luomisesta. Ollin käsialaa on musiikki ja animointi. Oli huippua päästä näkemään, kuinka tarina ja omat maalaukseni heräsivät henkiin!”

Eeva, taiteen maisteri, yliopistopedagogi

Eeva: “Teen toiminimellä Eeva Jokinen Ceramics niin käyttö-kuin taidekeramiikkaakin. Lopputyöprojektini 20 vuotta sitten käsitteli riisiposliinitekniikkaa piensarjatuotannossa ja metodin kehittely on kantanut pitkään tekemiseni ytimessä.

Riisiposliinitekniikalla valmistettu Ruusu-teekuppi (tuotannossa vuodesta 2008 alkaen).

Tuotannon rutiineissa on tärkeää myös löytää luovia ja yksilöllisiä projekteja, tällä hetkellä inspiroi pienet veistokset ja metsä-teeman eri tunnelmat ja merkitykset.”

Forest, blinking -posliininen pienoisveistos, 2021.

Voit tutustua Eevan töihin lisää hänen kotisivuillaan sekä Instagrammissa.

Sini, arkkitehti, taiteen maisteri (taidekasvatus)

Sini: “Tehon luotsaamisen lisäksi olen tehnyt lähes yhtä pitkään arkkitehti- ja tilasuunnittelua yritykseni Designspacen kautta. Tällä hetkellä Designspacessa suunnittelee kanssani ihana Maiju Räty.


Suunnittelemme yksityisten uudisrakennusten ja -tilasuunnitelmien lisäksi pääasiassa erilaisten yritysten toimitiloja, mm. Tehon uudet toimitilat ovat yksi uusimmista projekteistamme. Muita viimeisimpiä on upeisiin vanhoihin autotallitiloihin rakennettavat asunnot 4 kpl Hakaniemessä, Pupusaari kahvilaketju Espoossa ja Vantaalla, sekä liikuteltavan all-in-one kuva- ja äänikokonaisuuden suunnittelu Artome yritykselle. Muotoiluprojektit ovat erittäin kiinnostavia ja niistä tämän uusimman Artome M10:n lisäksi monelle tunnetut ovat Framerylle suunnitellut hiljaiset tilat O & Q jotka myös näkyvät kuvissa.”

Elisa, arkkitehtiopiskelija

Elisa: “Tässä on mun yksi viime kevään, neljännen vuoden, koulutyö joka tehtiin parityönä Jami Järvisen kanssa. Tehtävänä oli suunnitella Tampereen Viinikanlahteen uusi vapaa-aika- ja urheilukeskus. Suunnitelman tuli sisältää uimahalli, urheilukeskus, spa ja muita tiloja. Arkkitehtonisesti sen tuli sopia ympäristöönsä ja toimia myös tapaamispaikkana lähialueen asukkaille.

Itse pidin tästä lopputuloksesta hyvin paljon, mielestäni meidän arkkitehtuurimme otti huomioon olemassa olevan ympäristön ja toi sinne oman tunnelmansa ja olemuksensa. Järveltä päin katsottuna rakennus pyrki sulautumaan luonnolliseen ympäristöön, ja kadulta katsottuna se otti jykevämmän ja vahvemman roolin julkisena rakennuksena. Olimme myös jaotelleet tiloja mielestäni onnistuneella tavalla riippuen niiden yksityisyydestä ja tarkoituksesta.”

Laaja osaamiskirjo, eikö totta!? Jos sinäkin haluat näiden opettajien huippuohjaukseen, tammikuussa 2022 alkaa monta uutta valmennuskurssia Teholla. Pääset kurkkaamaan kurssitarjottimen täältä! Kaikki Tehon opettajat ja heidän esittelynsä pääset näkemään puolestaan täältä.

Mukavaa joulukuun jatkoa,
Iina C.

Ammattilaisten ohjauksessa sinäkin onnistut!


Teho-Opistossa saat yksilöllistä opetusta muun muassa tässä postauksessa esitellyiltä kokeneilta opettajilta! Heitä yhdistää vankka arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen osaaminen sekä korkea kunnianhimo opetuksen laadun suhteen.

Opettajillamme on kokemusta sekä yliopistoissa ja arkkitehtuurikouluissa opettamisesta, että pääsykokeiden arvostelulautakunnissa työskentelystä. Tehon opettajien aito innostus taidealoja ja opetusta kohtaan on tarttuvaa!

Varaa paikkasi ajoissa ja liity treenaamaan huippuopettajien ohjaukseen!