Tänään käytiin läpi tussitekniikat. Tutkittiin leveiden markerien; copicien ja promarkerien ominaisuuksia sekä niiden piirustustekniikoita. Lisäksi käytiin läpi ohuempien tussien käyttö, sekä niiden käyttö yhdessä leveämpien markerien kanssa yhdistelmätekniikkana.
Tussien käyttö on nopea ja tehokas tapa saada aikaan näyttävää jälkeä. Olennaista on kuitenkin hyvät ja oikeanlaiset välineet. Copicit ja Promarkerit sopivat kumpikin hyvin tarkoituksiimme. Suurimpana erona on se, että Copicit ovat uudelleentäytettävät ja Promarkerit eivät. Valmiiden settien sijasta neuvoin hankkimaan lämpimiä tai kylmiä vaaleita/keskivaaleita harmaansävyjä, mustan, blenderin, sekä pari tai muutaman raikasta / kirkasta tehoväriä.
Toinen olennaisen tärkeä asia on oikeanlainen paperi. Hyviä paperimerkkejä ovat esim. Copic, Letraset ja Schoelleshammer. Oikeanlainen paperi antaa mahdollisuuden saada tusseista parhaat puolet esille, säästää tussin väriä sekä pidentää niiden käyttöikää! Sekä hyviä papereita että tusseja saa Temperasta sekä Akateemisesta, sekä muista taidekaupoista.
Lisätietoa kurssilla läpikäydyn ja harjoitellun lisäksi eri merkkisistä tusseista, niiden välisistä eroista, sekä käytön perusteista ja värittömästä blender-tussista löytyy esimerkiksi täältä. Lisäksi Copicin omilla sivuilla löytyy paljon erilaisia mielenkiintoisia teknisiä vinkkejä ja harjoitustehtäviä halukkaille. Näiden lisäksi copic- / promarker- + tutorial tms. hakusanoilla löytyy paljon mielenkiintoisia videoituja esimerkkejä värityksestä, varjostuksesta ja blenderin käytöstä!
Mikäli teillä on kysymyksiä tusseista ja/tai tussitekniikasta, kirjoittakaa kommenttikenttään niin vastailemme Jeren kanssa pikapuoliin!