Aihe: Ajankohtaista, Meininki, Tarinoita Teholta, Vinkit

Yhteishaun tulosten julkaisua on odotettu ja opintopolkua vahdattu innostuksella ja jännityksellä – lopultakin odotus palkittiin ja valtaosa opiskelijoistamme sai unelmiensa opiskelupaikan!

Mutta mitkä tekijät sitten oikeastaan vaikuttivat sisäänpääsyyn eli mitä vinkkejä tulevat muotoilijat, arkkitehdit, graafiset suunnittelijat ja sisustusarkkitehdit haluavat antaa tuleville hakijoille? Ja minkälaiset fiilikset heillä nyt on? Antaa opiskelijoiden kertoa.

Katarina pääsi opiskelemaan kalustemuotoilua Lahden muotoiluinstituuttiin!

Katarina Vesterlund

Katarina Westerlund, kalustemuotoilun opiskelija 2016, Lahden muotoiluinstituutti

”Fiilikset ovat siis ihan huipussa! Ennen kuin katoin tuloksia oli fiilis sellainen että en halunnut olla liian toiveikas, niinkuin ihan huonojen tulosten varalta, mutta siis heti kun näin että siinä luki että olen saanut opiskelupaikan en oikeen tiennyt miten olla, fiilis oli aika uskomaton. Mutta siis tässä vaiheessa voin kyllä sanoa että uskon että sisäänpääsy oli suurimmilta osin kiitos tämän kurssin, sillä sieltä sai kuitenkin sen verran ohjeistusta ja tukea tekemisessä, että pakko sanoa että en tiedä miten olisin pärjännyt ilman tätä kurssia! Kurssin aikana näkemys tehtävien tekemiseen ja ymmärtämiseen muuttui aikalailla edelliseen vuoteen verrattuna, kun olin ensikertalaisena Muotsikan kokeissa.”

Tuore arkkitehti yo Julius: Sain unelmieni opiskelupaikan neljännellä kerralla!

Julius Hastesko

Julius Hästesko, arkkitehti yo 2016, Aalto-yliopisto

Julius kertoo pääsykokeista ja tunnelmistaan näin:

”Vihdoin! Tänä aamuna otin vastaan opiskelupaikan Aallon arkkitehtuurin laitokselta ja fiilikset on aika mielettömät! Myös helpottuneet, sillä arkkitehtiopiskelijaksi pääsy ei ole helppoa; sain yrittää neljä kertaa ennen kuin paikka viimein irtosi. Skumppa auki!”

Anni pääsi opiskelemaan visuaalisen viestinnän muotoilua (ent. graafinen suunnittelu) Aalto yliopistoon: ei jaksaisi odottaa syksyä!

Anni Sairio

Anni Sairio, graafisen suunnittelun opiskelija 2016, Aalto-yliopisto

Fiilis on vieläkin aika epätodellinen. Kesti hetki tajuta että mut on oikeasti valittu opiskelijaksi Aaltoon. Päällimmäisenä fiiliksenä on helpotus ja innostus. Ei jaksaisi odottaa syksyä ja opintojen alkua. Uskon, että Teho-Opiston Midi-kurssin käyminen oli yksi ratkaiseva tekijä sisäänpääsyni kannalta. Ajankäytön harjoittelu kurssilla oli todella hyödyllistä. Se takasi, etten jännittänyt aikarajaa pääsykokeissa. Pystyin keskittymään suoritukseen tietäen, että saan työn ajoissa valmiiksi. Lisäksi koin hyödylliseksi pääsykoetyyppisten tehtävien tekemisen ja niiden kritisoinnin. Pääsykokeissa mulle ei tullut kertaakaan sellaista tunnetta, etten ymmärtäisi mitä tehtävässä haetaan, koska kurssilla käytiin niin monenlaisia tehtävänantoja läpi. Pääsykoetehtävät olivat hyvin samankaltaisia kuin kurssilla tehdyt harjoitukset, joten mikään ei päässyt yllättämään. Myös välineiden valinta kokeisiin sujui helpommin kurssin käytyäni, sillä meille annettiin paljon hyviä vinkkejä ja painotettiin laadukkaan paperin valintaan. Otin kokeisiin mukaan todella paljon tavaraa, mutta kaikki välineet olivat kuitenkin sellaisia joiden käytön hallitsin. Huomasin myös kehittyneeni todella paljon värien käytössä. Osasin kokeissa valita työhön sopivat värit ja toisin kuin viime vuonna, yksikään työ ei kärsinyt värien lisäämisestä. Palautin pääsykoetehtävät tyytyväisinä. Kurssista oli myös paljon hyötyä ideoinnin kannalta. Opin hylkäämään kaikki kliseisimmät ideat ja erottumaan joukosta. Suosittelisin Teho-Opiston kursseja niille, jotka epäilevät omaa menestystään pääsykoetilanteessa.

Sisustusarkkitehtuurin opiskelupaikan saanut Susanna: Hypittiin melkein S-Marketin katosta läpi kun kuulimme, että opiskelupaikat napsahti!

Susanna Kinnunen

Susanna Kinnunen, sisustusarkkitehtuurin opiskelija, Lahden Muotoiluinstituutti

Myös opiskelijablogaajamme Susanna pääsi Lahden Muotoiluinstituuttiin opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria. Susanna listasi, mitä hyötyä kurssista ja pitkäjänteisestä treenaamsesta oli hänelle pääsykokeissa:

  • Ideat – pääsin aloittamaan työt todella nopeasti
  • Ajankäyttö – paniikkia ei syntynyt missään vaiheessa.
  • Itsevarmuus – ei pelottanut ottaa kynää tai sivellintä käyttöön
  • Välineet – pienet extrajutut nopeuttavat ja helpottavat pääsykoetehtävien tekoa.
  • Harrastuneisuus – tätä arvostetaan kouluissa ja se on osoitus siitä että haluat tosissasi kouluun
  • Rutiinit – 2-3 pääsykoemaista harjoitusta viikossa antaa vähintäänkin hyvät lähtökohdat pääsykokeisiin
  • Vinkit – asiat jotka tuntuvat nyt päivänselviltä, eivät olleet sitä vielä viime jouluna.
  • Kurssikaverit – pääsi jakamaan ajatuksia ja fiiliksiä tuttujen kanssa.

Kannattaa lukea Susannan kirjoitus kokonaisuudessaan hänen omasta opiskelijablogista.

Me Teho-Opiston opettajat haluamme onnitella sydämemme pohjasta kaikkia unelmiensa opiskelupaikan saavuttaneita! Tulevaisuus on teidän, jotka uskotte unelmiinne ja olette valmiit panostamaan niiden saavuttamiseksi!!

-Sini

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Arkkitehtivalinta matematiikan koe 2016 - mallivastaukset