Pitkästä aikaa Teholla – kevätlukukausi alkakoon!

Hei vaan!

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä. Toivottavasti sulla on kaikki hyvin ja uusi vuosi on alkanut mukavasti. Mulla kävi siinä mielessä vähän huono mäihä, että itse olin kipeänä enemmän ja vähemmän, oikeastaan koko loppuvuoden. Vasta nyt alkaa tuntua, että olo on jälleen suht ookoo ja jaksaa puuhastella normaalisti.

Eilen oli vuoden ensimmäinen Teho, ja ompa mukavaa palata taas kurssin ja opin pariin. Tänä keväänä aletaan keskittyä enemmän oman tyylin löytämiseen, sillä syksyllä käytiin tekniikat läpi ja nyt on aika siirtyä käyttämään haltuun otettuja oppeja. Kivaa tekemistä siis tulee olemaan tiedossa koko tuleva kevät!

Kevättä kohti – Teholla aiheena sommittelu

Vuoden ensimmäisellä luennolla aiheena oli sommittelu, josta voisinkin nyt kirjoittaa muutaman tärkeän asian ylös. Kaikki kiinnostavuus kuvaan saadaan syntymään sommittelulla, sillä sen avulla kuvaan voi luoda jännitettä ja kiinnostavuutta, luoda tunnelmaa sekä tuoda esiin kuvan pääviesti. Kaikki lähtee siis sommittelusta. Sommittelua kannattaa lähteä testailemaan pienten luonnosten avulla, ja niitä vertailemalla löydetään toimivin katselukulma, rajaus ym.

Kaikki alkaa luonnoksesta

Luonnostelun ensimmäinen vaihe aloitetaan kuvaelementtien rajaamisella ja rajauksen säätämisellä. Näistä kannattaa tehdä monia pieniä luonnosruutuja erilaisilla kulmilla. Kannattaa kokeilla tiukempia ja väljempiä rajauksia, erilaisia katselukulmia ja elementtien sijoittelua eri etäisyyksille. Mitä enemmän kokeilee ja testailee, sitä enemmän on vaihtoehtoja ja näkemystä! Luonnostelun toisessa vaiheessa suunnitellaan kuvan valaistus ja valöörit, joilla onkin erittäin suuri rooli kuvan tunnelman luomisessa. Kuvan värit ovat myös hyvä tehokeino kiinnitettäessä katsojan huomio johonkin tiettyyn kohtaan kuvassa.

Miksi huomion ohjaaminen on tärkeää?

Pääsykoeraati katsoo monia, monia kuvia. On tärkeää, että tehtävän viesti välittyy katsojalle nopesti ja helposti. Tämä taas onnistuu huomion ohjaamisella kuvan tärkeimpiin asioihin. Jos katsojan huomioita ei ohjata ollenkaan, syntyy sekava ja kaoottiinen sommitelma jossa katsoja ei tajua mihin pitää katsoa. Kannattaa siis syventyä sommittelun saloihin, jotta omasta kuvasta saa mahdollisimman erottuvan ja mielenkiintoisen.

Sommittelu on siis kaiken a ja o. Siihen kannattaa panostaa ja käyttää reilusti aikaa pääsykokeissa. Näillä eväillä eteenpäin, toivottavasti sinulla on ihana päivä sekä paljon inspiraatiota ja luovuutta! Kiitos kun luit ja palataan jälleen ensi jaksossa.

xoxo. K <3

Treenaamaan yhdessä?


Pääsykokeisiin valmistautuminen on raskas prosessi ja välillä voi tuntua, ettei itse tiedä mitä töissään voisi enää parantaa. Töitään kannattaakin rohkeasti näyttää muille, sillä subjektiivisen arvioinnin saaminen on ensisijaisen tärkeää kehittymisen kannalla. Teho-Opiston valmennuskursseilla saat jatkuvasti ammattilaisten palautetta töistäsi, jonka avulla kehityt harppauksin. Aloita matkasi kohti unelmien opiskelupaikkaa Teho-Opiston tukemana!