Aihe: Kurssit, Vinkit

Perusta arkkitehtimatematiikan pääsykokeessa menestymiselle on lukion matematiikan olennaisten osien erinomainen hallinta. Tehon Matikka-kurssilla huolehdimme, että kaikki tarvittava tulee kerrattua tai opeteltua ennen kokeita.

Arkkitehtihakijoilla hakuprosessi on kolmivaiheinen: Ennakkotehtävät julkaistaan 1.2. Dia.fi-sivustolla. Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet pääsevät arkkitehtimatematiikan kokeeseen, ja matematiikan kokeen läpäisseet jatkavat piirustus- ja suunnittelukokeisiin. Koepaikat ovat Espoo, Oulu ja Tampere, ja kussakin paikassa voi pyrkiä opiskelijaksi mihin tahansa kolmesta kaupungista.

Arkkitehtimatematiikan kokeeseen kannattaa valmistautua huolella, sillä menestyminen siinä määrittää jatkon pääsyn valintakokeissa

Arkkitehtimatematiikan koe on saman tyyppinen kuin diplomi-insinöörien matematiikan koe. Kokeessa on kuusi tehtävää, joihin kaikkiin vastataan. Koeaika on kolme tuntia, ja kokeessa saa käyttää tavallista funktiolaskinta, mutta taulukkokirjaa ei. Kokeessa painotetaan erityisesti geometriaa ja muita visuaalista hahmottamista vaativia tehtäviä.

Matematiikan pääsykoetehtävät ovat soveltavampia ja vaativampia kuin ylioppilaskirjoituksissa, joten jos yhtään empii omia matikan kykyjään, kannattaa harkita valmennuskurssin käymistä. Tehon kurssivalikoima kasvoi tänä vuonna uudella kurssilla, kun saimme tutun kahden kuukauden mittaisen Arkkitehtimatikka-kurssin rinnalle matikka-eksperttimme Jarno Parviaisen vetämän, kolme kuukautta kestävän Pitkän Arkkitehtimatikka -kurssin.

Molemmilla kursseilla keskitytään tiukasti matematiikan kokeeseen valmentautumiseen. Taitoja kehitetään yksilöllisesti oman kunkin opiskelijan lähtötason ja tavoitteiden perusteella. Opetus on pääosin tietoiskujen kautta tulevaa opetusta sekä harjoitustehtävien laskemista opettajien ohjauksessa. Näin voimme tarjota täsmäapua jokaisen omiin ongelmakohtiin ja kehitämme laskurutiinia vaativimpiinkin matematiikan tehtäviin.

Arkkitehtimatematiikan kokeeseen kannattaa valmistautua huolella, sillä menestyminen siinä määrittää jatkon pääsyn valintakokeissa

Arkkitehtimatikka-kursseilla käytämme opetuksessa Mafynetti-opetusjärjestelmää, joka sisältää arkkitehtimatematiikan pääsykokeisiin räätälöidyt teoriamateriaalit sekä harjoitustehtävät. Mafynetin käyttöä varten opiskelijamme saavat lainaan kurssin ajaksi oman tabletin. Omasta etenemisestä pysyy hyvin kärryillä koko kurssin ajan, Mafynetin edistymisvauhtinäkymän ja tasaisin välein tehtävien harjoituskokeiden avulla.

Suosittelemme pitkää kurssia, mikäli lukion matematiikka tuotti vaikeuksia tai siitä on jo niin pitkä aika, että monet asiat ovat jo unohtuneet. Lyhempi kurssi on taas tehokas kertaus, jos lukion matematiikka on mennyt hyvin eikä siitä ole kovin paljon aikaa.

Lue lisää Arkkitehtimatikka-kursseistamme ja ilmoittaudu mukaan! Pitkä Arkkitehtimatikka -kurssi alkaa 1.3. ja Arkkitehtimatikka 29.3. Molemmat kurssit jatkuvat 17.5. saakka.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Opiskelua Teho-Opiston valmennuskurssillaHyvin koottu portfolio avaa ovet pääsykokeisiin ja opiskelemaan taide- ja muotoilualoille.