Skip to content

Piirustuskilpailumme veistokselliset voittajat on valittu!

Nyt on taas se jännittävä aika vuodesta, kun on aika paljastaa Teho-Opiston piirustuskilpailun tulokset! Vuodesta 2009 asti järjestetty Tehon piirustuskilpailu on joka vuosi innostanut nuoria ilmaisemaan itseään ja ottamaan kantaa ajankohtaiseen teemaan kuvataiteen kautta. Tänä vuonna teemana oli Burning Man – veistokset aavikolla ja kilpailuun saapui kymmeniä teoksia, jotka olivat tasoltaan erittäin laadukkaita ja ideoiltaan monipuolisia!
Tuomaristo, johon kuului Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin rehtori Pihla Meskanen, palkittu muotoilija Eeva Jokinen, Teho-Opiston perustaja Sini Koivisto sekä mm. BIG:llä suunnittelukilpailuja voittanut arkkitehti Krista Tammela, on lopultakin saanut valittua voittajan. Kilpailun taso oli sen verran korkea ja kärki tasainen, että tuomaristo päätyi palkitsemaan kahden sijaan yhteensä neljä osallistujaa ilmaisilla Teho-Opiston kursseilla!

Saammeko siis esitellä, vuoden 2016 Tehon piirustuskilpailun kärkityöt

1. sija: Voittaja

Sini Korhonen
Sinin voittajatyössä tuomaristoa ihastutti hieno tekniikka, unenomainen hiekkamyrskyn tunnelma sekä läsnä ollut surrealistisuus. Heijastus ja tekstuurit olivat ihastuttavia. Valtavat kahvipannut kulkevat kuin norsut jonossa aavikolla. Hiekka pöllyää ja maa näyttää vajoavan katsojan silmien edessä – maan päälliset olosuhteet vaikuttavat lähes elinkelvottomilta ja katsoja jää miettimään, löytyisikö turva maanpinnan alapuolelta? Veistoksia katsomassa olevat suuret ihmisjoukot jäävät uupumaan, mutta tyhjyys omalta osaltaan tukee teoksen surrealistista maailmanlopun tunnelmaa. Kaunis teos ja takuuvarma sommittelu.
2. sija: Kunniamaininta

Annika Paakkanen 
Annikan työssä korostui huumaava tunnelma, eksoottiset värit ja valot. Surrealistisuus ja aavikon lumoava tunnelma ovat vakuuttavat, ja upea yhdistelmätekniikka huokuu aitoa tunnelmaa ja festarifiilistä. Valon käsittely ja väriharmonia korostavat myös hienoa yötunnelmaa.
Jaettu 3. sija: Kunniamaininta

Aino Horn 
Ainon työssä tuomaristo ihastui kauniiseen ja herkkään kädenjälkeen sekä tekniikkaan ja väriharmoniaan. Valon käsittely ja heijastukset ovat tämän työn suola, sillä materiaalit ja valon esittäminen on tehty taidokkaasti. Tilallisuus ja aavikon jatkumo välittyvät hienosti, ja työ sai myös kiitosta yhtenäisestä tekniikasta ja syvyysvaikutelmasta.
Jaettu 3. sija: Kunniamaininta
Sanna Sipponen 
Sannan teosta luonnehdittiin monipuoliseksi, kutkuttavaksi ja hauskaksi työksi. Taidokas ja hiottu tekniikka nousi esille, sillä kuvassa on hienosti käytetty ilmaperspektiiviä / etualaa, keskialaa ja taka-alaa luomaan syvyysvaikutelmaa. Lisäksi työssä on runsaasti kiinnostavia yksityiskohtia ja dynamiikkaa, jotka kiinnittävät katsojan huomion.  Kuvassa on onnistuttu tuomaan myös neljäs ulottuvuus eli aika (ja avaruus!) kuvaan keskialueen kuunkierrolla. Surrealistinen ja hieno tunnelma välittyy, ja teoksessa on käsitelty aihetta monipuolisesti. Väriharmonian upeus ja kiinnostava kuvakulma kiinnittivät erityisesti tuomariston huomion.
Kilpailun voittaja Sini saa palkinnoksi vapaavalintaisen kurssin Tehon kurssivalikoimasta, ja kunniamaininnan saaneet saavat palkinnoksi valikoimastamme Teho-, Finaali– tai Ennakko-kurssin tänä keväänä tai heille parhaiten sopivana aikana. Sydämelliset kiitokset kaikille osallistuneille – joihin olemme vielä tämän viikon aikana yhteydessä pienten muistamisten kera – ja lämpimät onnittelut kärkisijoille yltäneille!


 

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!