ARJESTA PALAUTUMINEN JA LUOVUUDEN YLLÄPITO

Hei, Ihanaa torstaita🤍

Olen parhaillaan Saarenmaalla ja vihdoin lomalla! Nyt aion muutaman päivän pysyä kotona, katsoa sarjoja, opiskella autokoulun teoriakokeeseen, sekä käydä kampaajalla ja kylpylässä!! Halusin tehdä postauksen liittyen palautumiseen ja luovuuteen, sillä arki alkaa pikkuhiljaa tasaantua. Viimeisimmät viikot ovat olleet aivan liian kiireisiä, ja siitä inspiroituneena valitsin päivän aiheen.

MISTÄ LUOVUUDEN LÖYTÄÄ, JOS SITÄ EI OLE?

Luovuuden kannalta erittäin tärkeää on riittävä uni ja tasapainoinen arki. Toki välillä on kiirettä, mutta myös vapaapäiville on oltava tilaa. Kun unta on tarpeeksi ja mieli on levännyt, on helpompi keskittyä luovuuteen. Yleensä, kun alan pohtimaan yleisesti taidetta, tai vaikka Tehon tehtävää, keksin heti paljon ideoita. Ongelmana on kuitenkin se, että harvoin osaan toteuttaa ideoitani. Olen aika alkuvaiheessa piirtämisen kanssa, joten kaikkea en pysty päästä piirtämään. Usein tarvitsen hieman mallia. Pinterest on PARAS sovellus siihen! Jos esimerkiksi haluaisin maalata buddhalaisuuteen liittyvän teoksen, etsisin Pinterestistä värimaailmoja, elementtejä ja kulttuurille ominaisia piirteitä. Näitä yhdistelemällä sitten toteuttaisin lopputuloksen. Olen tarkka siitä, etten halua matkia muiden töitä. En siis koskaan ole maalannut, tai piirtänyt toisen teoksen pohjalta. Käytän aina mallina oikeita maisemia, esineitä ja ihmisiä.

RUOKALUSIKALLINEN KULTTUURIA VIIKOITTAIN!

Kulttuuria kannattaa harrastaa viikoittain, jotta aivot saavat jatkuvasti uusia teemoja ja aiheita, joista innostua. Hyvä elokuva voi jäädä alitajuntaan, ja jonain päivänä jokin elementti tuleekin esiin juuri oikealla hetkellä. Usein elokuvien teemat ja aiheet toimivatkin inspiraation lähteinä. Kerran katsoin erään japanilaisen elokuvan, ja seuraavana päivänä sain Tehon kotitehtävän, johon halusin hyödyntää elokuvan aihetta.

Myös musiikki on loistava inspiraation lähde, varsinkin jos kuuntelee monipuolisesti eri aikakausien ja tyylilajien musiikkia. Kuuntelen parhaillaan musiikkia 50 luvulta nykypäivään. Olen huomannut omalla kohdallani, että välillä artistin tyyli on niin inspiroiva, että haluan käyttää sitä taiteeseen. Esimerkiksi Amy Winehousen ja The Beatlesin “vibat” ovat näkyneet taiteessani!

Olen todella kiitollinen, että sain poikaystävältäni joululahjaksi museokortin! Rakastan käydä museokierroksella ja taidegallerioissa tutkimassa eri taiteilijoiden tyylejä. Myös aikakaudet ja tyylilajit tulevat helposti tutuiksi. 

MITEN PALAUDUN ARJEN KESKELLÄ?

Palautuminen voi tarkoittaa mitä tahansa, mikä auttaa keräämään energiaa takaisin. Jokainen meistä on yksilö, ja varmasti tykkää palautua eri tavoin. Itse olen aika introvertti, mutta kaikista läheisimpien ihmisten kanssa pystyn palauttamaan energiaa. Siispä yksi tapa palautua on ystävien ja poikaystäväni kanssa ajanvietto. Parasta on pitkät keskustelut, television katsominen, syöminen, kävelylenkit, elokuvissa käyminen, matkustaminen ja konsertit.

YOGA-AESTHETIC!

Olen aina ymmärtänyt joogan merkityksen. Myös pelkkä venyttely on tärkeää. Jo muutaman minuutin venyttelyt illalla tekevät hyvää. Olenkin nyt yrittänyt sisällyttää joogan ja meditaation jokaiseen iltaan. Lopulta se kyllä palkitsee.

Kotoani löytyy kaksi hierontalaitetta, ne ovat olleet PELASTUS! Teen töitä pääasiassa seisten, ja 7 tunnin seisominen saa paikat kyllä aika kipeäksi. En jaksa tuhlata rahojani hieronnassa käymiseen, joten hankin nämä laitteet. Iso suositus – niitä löytyy ihan Verkkokaupasta.

VIELÄ TOINEN LUSIKALLINEN KULTTUURIA!

Viihde on paras palautumiskeinoni, sillä se ei ainoastaan auta rentoutumaan, vaan myös inspiroi. Rakastan esimerkiksi käydä elokuvissa kesken arjen – siinä voi nähdä samalla ystäviä. Etenkin sarjat toimivat aina, ja välillä niihin uppoaa jopa liiankin paljon aikaa. On ihanaa, kun pitkän päivän jälkeen voi sukeltaa toiseen maailmaan, ja jatkaa sitä seuraavanakin päivänä. Niitä katsoessa pystyy unohtamaan kaiken muun.

Käyn paljon konserteissa ja keikoilla. Viime viikolla olin Musiikkitalolla, kuuntelemassa RSO:n konserttia. Ensi viikolla menemme ystäväni kanssa kuuntelemaan K-popia, hah. En ole yhtään baari-ihminen, joten nämä toimivat ehdottomasti korvaavana vaihtoehtona. Konserteissa pääsee nauttimaan musiikista ja ne antavat aina niin ihania elämyksiä. Live musa on parasta!


Nyt on hyvä hetki aloittaa valmistautuminen tosissaan ennakkotehtäviin. Kannattaa treenata vanhoilla ennakkotehtävillä, ja jos olet Teho-opiston kurssilla, panostaa kotitehtäviin. Aika kuluu salaman nopeasti, ja kohta onkin jo Joulu, iik! Siispä kalenterista tilaa ja joogaa iltarutiiniin, näillä pääsee pitkälle!

Kiitos, kun luit <3
💋: Laura

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!



Venlan Myday: Kotitehtävää ja Asuntonäyttöä

Helouu! Tässä ois myday mun tiistai-päivästä! Tiistaisin mulla on Teho-Opiston MAXI STUDIO -Kurssilla kotitehtävien tekoa, jossa saan tarvittaessa apua osaavilta opettajilta tehtävän ideoinnissa ja toteutuksessa. Rentouttavaa viikonloppua just sulle!

– Venla

Haaveiletko sinäkin sisustusarkkitehdin urasta?


Tule treenaamaan pääsykokeisiin meidän kanssa! Yksilöllisessä valmennuksessamme kehität oman persoonallisen tyylisi ja nostat taitosi pääsykokeissa vaaditulle tasolle yhdessä ammattitaitoisten ja kannustavien opettajiemme kanssa. Kursseilla valmistautuminen on tavoitteellista, mutta hauskaa ja opettajiemme innostus tarttuvaa! Liity mukaan treenaamaan Tehon huippuporukkaan!



TAITONI OVAT JO NYT KEHITTYNEET

KIIREINEN SYKSY

Moips🤍

Neljä Tehon tuntia takana. Paljon olen oppinut. Uskomatonta, miten nopeasti aika kuluu. Elämäni ei ole pitkään aikaan ollut näin kiireinen. Tavallaan nautin kiireestä. Paikallaan pysyminen saa liikaa ajattelemaan tulevaisuutta ja sitä, että nyt täytyisi olla jo opiskelemassa omaa alaa. Uskon, että moni lukion jälkeen välivuotta viettävä pystyy samaistumaan tähän. Toisaalta kyllähän minä koko ajan teen töitä tulevan opiskelupaikan eteen. Luovalle alalle ei ole helppoa päästä. Omia taitoja täytyy hioa tietylle tasolle, jos ne eivät jo ole siellä.  Harmi vain, että kiire ja luovuus eivät kulje käsi kädessä. Päätinkin nyt karsia kalenterista kaiken ylimääräisen, jotta jäisi tarpeeksi aikaa Tehon kotitehtäviin ja palautumiseen.

Kesän jälkeen olen tehnyt aika paljon osa-aika töitä. On säästettävä rahaa matkustamiseen, vaikka samaan aikaan olisi niin paljon muuta tärkeämpää tekemistä. Yritän nyt ehkä tehdä enemmän töitä, jotta keväällä olisi sitten paljon aikaa luovuuden kehittämiseen.

Asiasta toiseen, tässä postauksessa aion keskittyä Maxi-kurssiin. Haluan jakaa omia kokemuksiani kuluneen neljän viikon ajalta!

OLEN OPPINUT VIRHEISTÄ

Ensimmäiset kerrat ovat olleet tutustumista erilaisiin välineisiin ja tekniikoihin. Usein tehtävissä saa itse valita, mitä välineitä käyttää. En yhtään vielä 4 viikkoa sitten tiennyt, mikä tekniikka toimisi itselleni parhaiten. Totesin viime viikolla, että pyrin nyt välttämään akryylimaaleja kokonaan palautettavissa kotitehtävissä. Akryylimaalit tuntuivat tutuilta ja turvallisilta, sillä olen käyttänyt niitä paljon abstraktiin taiteeseen. Aika nopeasti sommittelu kotitehtävää tehdessä huomasin, ettei tarkka työ onnistunut ollenkaan. Päätin kuitenkin palauttaa kotitehtävän, vaikka se ei onnistunutkaan. Sain palautetta mm. valon suunnasta, jonka olisin ihan hyvin voinut työhön muokata. Oli silti opettavaista palauttaa myös epäonnistunut työ. Muutamilla korjauksilla siitä olisi voinut saada paremman. Aina kannattaa siis lähettää työ arvioitavaksi, vaikka se olisi kuinka epäonnistunut. Pääsi kyllä naurahdus, kun katsoin työtä kotitehtävägalleriassa – välillä käy myös näin.

Tällä viikolla oli palautettava tehtävä, jossa piti suunnitella Linnanmäen uuteen Vekkulaan tila. Heräsi monta ideaa, mutta huomasin, etten osannutkaan toteuttaa niitä. Pienen turhautumisen jälkeen päätin tehdä tosi yksinkertaisen tilan. Siispä valitsin vahvat värit ja mukavat muodot ja toteutin työni puuväreillä. Sain arvosanaksi 3,5/5. Opettajat arvioivat, että työhön olisi voinut lisätä elementtejä ja luoda enemmän varjoja. Olisi voinut myös käyttää useampia sävyjä. Myöhemmin, kun juttelin opettajan kanssa, hän ehdottikin minulle, että jos kokeilisin muokata näitä asioita, voisin tuoda työni uudestaan arvosteltavaksi. Opettaja kertoi, että työllä oli hyvä pohja. Jos siihen lisäisi asioita, se nousisi helposti korkeammalle. Tämä sai minut iloiseksi, sillä nyt todella näin, että valmennuskurssi auttaa kehittymään, eikä vain lupaa sitä.

MILLAISIA VÄLINEITÄ ALOITTELIJALLE?

Nyt tuntuu siltä, että minun kannattaa panostaa akvarelliväreihin. Ne ovat ehkä kaikista helpoin tapa aloittelevalle piirtäjälle. Sitten voin puuväreillä ja tusseilla korostaa kohtia, jos tehtävänanto sen sallii. Edellisen työn toteutin lähes kokonaan puuväreillä – se toimi, mutta vei liikaa aikaa. Olisin saanut enemmän tehtyä, jos olisin tehnyt sen akvarelleilla. Varsinkin, jos työssä on isoja pintoja, akvarelleilla on helpo värittää niitä. Kokeilen nyt uusia juttuja ja katsotaan sitten, miten sujuu. Luulen, että oma paras tekniikka löytyy vasta, kun on kokeillut useampia moneen otteeseen.

TAPAHTUMIA JA UUSIA TUTTAVUUKSIA

Ihanaa, että Teho-opistolla järjestetään tapahtumia! Tällä viikolla oli tutustumisbileet. Oli kiva jakaa fiiliksiä muiden samaan suuntaan tähtäävien ihmisten kanssa, ja muutamat karaoketkin tuli loppuillasta vedettyä. Ilta oli super! Täytyy ehdottomasti osallistua myös tuleviin juhliin.

REHELLINEN MIELIPITEENI KURSSISTA

En keksi mitään negatiivista sanottavaa tästä kurssista. Olen oppinut uutta, todennut oman tasoni ja myös, miten sitä voi kehittää. Olen tavannut monia mielenkiintoisia ihmisiä. Opetuksen taso on laadukas ja mukaansa tempaava. Olen kerennyt jo kehittyä, sillä kotitehtäviä on ollut paljon ja palautetta on tullut.

Palaan aiheeseen vielä ensi kevään lopulla ja kerron tarkemmin, millaisen kurssikokemuksen sain, kun kerkeän täällä kauemmin opiskelemaan.

Tämä viikko alkaa olla purkissa. Odotan innolla tulevia viikkoja, motivaatiota löytyy! Nyt pitää muistaa löytää aikaa myös lepoon kiireen keskellä! Koitan lisätä arkeen enemmän meditaatiota ja venyttelyä.

Kiitos kun luit🫶🏼 Menen nyt viettämään ystäväni synttäreitä, bye!

💋: Laura

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!



Venlan ensimmäinen video!

Mä oon Venla, ja oon Teho-Opiston lukuvuoden 2024 -2025 TikTokkaaja! Haen sisustusarkkitehtuurin alalle, ja teen teille sisältöä Teho-Opiston Maxi Studio- kurssilta 😁 Kiva päästä jakamaan teille sisältöä tulevasta matkastani kohti sisustusarkkitehtuuria 🤍 Nähdään taas uuden videon merkeissä! 🤍

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!