Skip to content

Metropolian taidealojen ennakkotehtävät 2021: opettajien analyysit

Metropolian taidealojen ennakkotehtävät julkaistaan 15.2.2021 oppilaitoksen verkkosivuilla, sekä pian tämän jälkeen tässä postauksessa taidealojen ammattilaisten analyysin kanssa!

Metropolian taidealojen hakuprosessiin kuuluu tänäkin vuonna ennakkotehtävät. Hakijalta odotetaan erityisesti motivaatiota, omaperäisyyttä sekä soveltuvuutta hakukohteen alalle. Jos tehtäviä on viime vuoden tapaan muotoilun aloilla vain yksi, kannattaa tähän panostaa erityisen paljon! Metropolian hakukohteet ovat usein myös sisältäneet perustietolomakkeet täyttämisen, joka pitää tehdä hakuajan puitteissa. Katso siis huolella jokaisen hakukohteen erilliset ohjeet, jotta jatkoon pääsysi ei jää unohduksesta kiinni!

Opettajien analyysit ennakkotehtävistä

Tälle sivulle pävitetään taidealojen ammattilaisten ja Tehon opettajien analyysit Metropolian taidealojen ennakkotehtävistä mahdollisimman nopeasti niiden julkaisun jälkeen. Analyysi sisältää ammattitaitoisen opettajamme vinkkejä tehtävistä ja siitä, mitä niissä haetaan ja mihin kannattaa keskittyä. Eri hakukohteiden tehtävät käydään yksi kerrallaan läpi ja niiden tarkoitusta sekä mahdollista toteutusta avataan. Tavoitteena on antaa sinulle eväitä luovuutesi ja ideasi esittämiseen!

Tarjoamme tehtävien julkaisun jälkeen erilliset analyysit seuraavien Metropolian hakukohteiden ennakkotehtävistä:

Tämän vuoden analyysiä odotellessa voit vilkaista viime vuoden ennakkotehtävien analyysin, joka antaa osviittaa analyysin sisällöstä ja tyylistä!

Mitä tehtävissä on yleensä haettu?

Aiempien vuosien ennakkotehtävistä saa jonkinlaista kuvaa siitä, mitä tehtävissä on yleensä haettu. Metropolian muotoilun hakukohteissa ei hetkeen ollut ennakkotehtäviä, mutta viime vuoden lailla, ne sisältyvät taas tänä vuonna hakuprosessiin. Viime vuonna sekä teollinen muotoilu, että sisustusarkkitehtuuri sisälsivät vain yhden tehtävän, toisin kuin visuaalisen viestinnän muotoilu, jossa on yleensä kolme tehtävää. Tekstiilisuunnittelun vanhoja ennakkotehtäviä ei ole nähtävillä, mutta analyysi tämän vuoden tehtävistä julkaistaan kuitenkin!

Visuaalisen viestinnän muotoilun ennakkotehtävissä on jo parina vuonna toistunut samantyylinen kolmen tehtävän sarja: motivaatiokirje, informatiivinen juliste sekä suhteellisen vapaamuotoinen kuvasarja annetulla teemalla. Arvostelukriteereissä on usein korostettu ideaa, omaperäisyyttä, sommittelua, typografiaa ja selkeyttä.

Teollisen muotoilun ainoana ennakkotehtävänä oli viime vuonna suunnitella tulevaisuuden kulkuneuvo piirtämällä, maalaamalla tai digitaalisia työkaluja käyttäen. Arviointikriteereinä olivat idean omaperäisyys, muodon ja perspektiivin hallinta, värinkäyttö sekä kokonaisuuden hallinta. 

Sisustusarkkitehtuurin ainoana ennakkotehtävänä viime vuonna oli piirtää ja/tai maalata asetelma annetuista elementeistä. Arviointikriteereinä tehtävälle oli piirustus- ja sommittelutaito, tunnelman välittyminen, mielikuvitus, värinkäyttö sekä kokonaisuuden hallinta.

Vaatetusalan tehtävissä on ollut ihmisten piirtämistä, asukokonaisuuksien piirtämistä ja kaavojen suunnittelua tavoitteena tietyn tyylisen vaatteen aikaansaamiseksi. Arviointikriteereissä on korostunut kolmiulotteisuuden taju, idea, mielikuvitus ja kokonaisuus.

Muiden luovien alojen hakukohteiden ennakkotehtävät

Metropolian lisäksi moni muukin taidealojen hakukohde sisältää valintaa karsivat ennakkotehtävät. Tarjoammekin useista näistä yksilöidyt analyysit helpottamaan tehtävien tekoa! Klikkaa alta itsesi muiden hakukohteiden tietoihin ja tehtävien analyyseihin!

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan? Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!Early bird

Ilmoittaudu MIDI-kurssille 4.1.2021 mennessä ja hyödynnä Early Bird -etu!