KURKISTUS MAXI-KURSSIN LÄHIOPETUKSEEN

Hei!

Ihanaa sunnuntaita⭐️ Tällä viikolla ei ole tapahtunut mitään erikoista, olen ollut lähinnä vain kotona, hypätään siis suoraan aiheeseen! Tänään ajattelin kertoa yksityiskohtaisesti, miltä Maxi kurssin lähiopetuksessa näyttää :)) 

TUNTI KÄYNTIIN KOTITEHTÄVIEN PALAUTTEELLA

Opetus alkaa aina edellisviikon kotitehtävien arvostelulla. Opettajat kommentoivat jokaista työtä aina yksitellen, jonka jälkeen kokoontuvat antamaan töille arvosanat. Olen itse super kovatasoisessa ryhmässä, mikä tietenkin saa aikaan paineita, mutta toisaalta myös motivoi hurjasti. On kiva, että opettajat arvioivat töitä kaikkien edessä, jotta voi oppia myös muiden virheistä ja onnistumisista. 

Olen saanut tähän mennessä kaikista tehtävistä arvosanoja 3-3,5/5. Välillä tuntuu, että olen jumissa samoissa arvosanoissa. Toisaalta se on ymmärrettävää. Jokaiselta tunnilta oppii uutta ja tehtävät painottuvat viikon aiheen ympärille. Olisi jopa ihme, jos saisin heti täydet, vaikka kokeilisin joitain tekniikoita ensimmäistä kertaa elämässä. Olen viimeaikoina saanut positiivista palautetta niistä asioista, joita olen oppinut kurssin alkuvaiheessa. Tästä huomaan pientä kehitystä:))

Kuvassa näkyy muutama työ kurssin alkuvaiheesta. Sininen työ on uusin näistä:)  Oranssista työstä puuttuu valon suunta ja varjot, lyijykynätyössä ei ole tarpeeksi kontrastia ja siniseen työhön olisi kaivattu mm, lisää väriä, kun tehtävän ohjeessa mainittiin värien käyttö.

MIELENKIINTOISIA LUENTOJA

Kotitehtävien jälkeen siirrymme aina luentoon, jossa käymme läpi viikon aihetta. Luennot ovat olleet opettavaisia ja mielenkiintoisia. 

Luentojen aiheista omia suosikkejani ovat olleet perspektiivi, sommittelu, valo ja varjo sekä väriteoria!

PIKATEHTÄVIÄ

Opetuskerran aikana teemme aina kaksi pikatehtävää. 

Näissä tehtävissä olemme harjoitelleet mm, eri välineiden käyttöä, varjoja, perspektiivejä, muodon rakentamista, tilallisuutta ja värien käyttöä. 

Opettaja käy vilkaisemassa tekemistä ja ohjeistaa tarvittaessa. Tehtävien aikana on hyvä väli kysyä periaatteessa mitä vain, esimerkiksi liittyen materiaaleihin ja tehtäviin.

KUINKA MONTA TUNTIA VIIKOSSA?


Opetusta järjestetään kerran viikossa, jonka ansiosta muun elämän saa sovellettua sen ympärille. Opetuskerta on valittavissa maanantaista torstaihin. Osana päivistä opetusta järjestetään sekä aamuna, että iltana. Jokainen saa siis varmasti itselleen sopivan ajan! 

Tältä näyttää siis Maxi-kurssin lähiopetuskerta. Opettavaisia, mielenkiintoisia ja inspiroivia!


💋 Laura

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!



Piirustuskilpailu 2025:
Minä

Millä tavalla esittelisit itsesi uudelle ihmiselle? Mitä kertoisit ja mitä mahdollisesti jättäisit kertomatta? Teho-Opiston vuoden 2025 piirustuskilpailussa pääset kertomaan jotain itsestäsi visuaalisin keinoin. Kilpailun pääpalkintona on Teho-Opiston vapaavalintainen valmennuskurssi luoville aloille. Tutustu tehtävään ja osallistu!

Jo vuodesta 2009 asti  järjestetty Teho-Opiston perinteinen piirustuskilpailu starttaa jälleen. Kilpailu on jo monena vuonna auttanut nuoria saavuttamaan unelmiensa opiskelupaikan ja tänäkin vuonna palkitsemme parhaat työt ilmaisella luovien alojen valmennuskurssilla. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa taidealoista kiinnostuneita nuoria käyttämään rohkeasti luovuttaan ajankohtaisten ja mielenkiintoisten kilpailutehtävien avulla. Tämän vuoden tehtävän aiheena on “MINÄ”. Tehtävässä nuoret pääsevät pohtimaan, millainen olisi moderni omakuva ja kertomaan jotain itsestään visuaalisin keinoin. Tutustu kilpailutehtävään ja tarkempiin ohjeisiin alta! 

Tehtävä: MINÄ

 

Omakuva on maalaustaiteessa oma alalajinsa, jossa taiteilija kuvaa itseään. Ennen valokuvausta maalatut kuvat tallensivat ihmisten piirteitä ja persoonaa jälkipolville. Millainen olisi moderni omakuva? Millä tavalla esittelisit itsesi uudelle ihmiselle tai mitä mahdollisesti jättäisit kertomatta? Kerro visuaalisesti jotain itsestäsi. 

Toteutus: Toteuta työ vapaalla tekniikalla.

Palautusohjeet: Skannaa, valokuvaa tai lähetä työsi digitaalisena osoitteeseen piirustuskilpailu@teho-opisto.fi 15.1.2025 mennessä otsikolla “Piirustuskilpailu 2025”.

Arviointiperusteet: Ideointi, Tarinankerronta, Esitystaito, Persoonallisuus, Aiheen käsittely

 

OSALLISTUMINEN

Lähetä kilpailutyösi meille viimeistään 16.1.2025! Osallistu lähettämällä skannattu kuva kilpailutyöstä sähköpostiin piirustuskilpailu@teho-opisto.fi .

Kilpailuun osallistuvat työt julkaistaan Teho-Opiston nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista ja käyttää kilpailutöitä muun muassa koulutuksessaan ja markkinoinnissa – voit toki kieltää tämän selkeällä merkinnällä työsi yhteydessä. Osallistumalla hyväksyt myös nimesi julkaisun Tehon nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa voiton osuessa kohdallesi. Kilpailu on avoin lukiolaisille, lukiosta valmistuneille ja muille luovien alojen opiskelusta haaveileville.

PALKINNOT

Palkitsemme kaksi voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmentaa arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen pääsykokeisiin. 

  1. Pääpalkinto: Teho-Opiston Vapaa valintainen valmennuskurssi (arvo jopa 1890€).
  2. Kunniamaininta:  Teho-Opiston vapaavalintainen, alakohtainen Midi-kurssi.

Voittajat voivat valita osallistumisvuoden vapaasti, joten kilpailu sopii hyvin myös lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille! 

VOITTAJIEN VALINTA

Kilpailun voittajat valitsee tuomariraati, johon kuuluu eri näkökulmia edustavia, palkittuja Taiteen ammattilaisia ja taidekasvattajia sekä Teho-Opiston opiskelijoita!

LISÄTIETOJA

Annamme mielellämme lisätietoja osoitteessa piirustuskilpailu@teho-opisto.fi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Piirustuskilpailu 2025: "MINÄ"

Tehtävä:
Omakuva on maalaustaiteessa oma alalajinsa, jossa taiteilija kuvaa itseään. Ennen valokuvausta maalatut kuvat tallensivat ihmisten piirteitä ja persoonaa jälkipolville. Millainen olisi moderni omakuva? Millä tavalla esittelisit itsesi uudelle ihmiselle tai mitä mahdollisesti jättäisit kertomatta? Kerro visuaalisesti jotain itsestäsi. Toteuta työ vapaalla tekniikalla. 

Osallistuminen:
Lähetä yhteystietosi ja kilpailutyösi viimeistään 16.1.2025 osoitteeseen: piirustuskilpailu@teho-opisto.fi

Arviointiperusteet:
Ideointi, Tarinankerronta, Esitystaito, Persoonallisuus, Aiheen käsittely

VALMENNUSKURSSIN JA TÖIDEN YHDISTÄMINEN: TOIMIIKO SE?

Hello!

Viime viikon perjantaina Teho-Opisto järjesti ihanat “drink and draw” bileet, joissa teemana olikin yllättäen Halloween. Tapahtumat ovat hauskoja, kun pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Oli super kivaa! Viikonlopun olinkin sitten töissä, jonka vuoksi tämäkin postaus siirtyi nyt maanantaille.

Haluan tänään pohtia töiden ja opiskelun yhdistämistä, sillä se on ajankohtainen aihe elämässäni. Etenkin opiskelun valmennuskurssilla, johon tarvitaan paljon luovuutta – se ei välttämättä aina ole niin helppoa. 

UUDEN TYÖN ETSIMINEN

Aloitin työskentelyn uudessa työpaikassa noin kuukausi sitten. Nyt tajusin, ettei työ sopinutkaan minulle. Olen siis palaamassa takaisin vanhalle työpaikalleni, josta kaipasin hieman taukoa. Jäin vielä nollasopimuksella, juuri tämän tilanteen varalta. Toisaalta se kyllä teki hyvää, sillä nyt olen paljon motivoituneempi työtäni kohtaan. Ymmärsin, että jos ennen omaa alaansa on jo löytänyt ihan ok työn, siellä kannattaa pysyä opiskelujen ohella – etenkin, kun kyseessä on iso projekti, kuten tämä valmennuskurssi. Käy todella raskaaksi etsiä töitä ja vielä tutustua uuteen ympäristöön, jos tärkein prioriteetti elämässä on aivan jokin muu.

Tämä sähellys kyllä pisti jopa lähemmäs uupumisen rajaa, sillä suoritan kaiken lisäksi vielä autokoulua ja satunnaisesti avointa yliopistoa. Onneksi vanha työpaikka halusi minun jatkavan, ja oli iloinen paluustani. Nyt saan pitää pari viikkoa lomaa töistä, jonka jälkeen jatkan. Aionkin nyt panostaa täysillä Maxi-kurssin tehtäviin. Toivottavasti kerkeän tehdä myös rästiin jääneen tehtävän huolella, ja ehkä muutaman lisätehtävänkin.

MIKSI LUULEN EDELLISVUODEN ENNAKKOTEHTÄVIEN EPÄONNISTUNEEN?

Hain ensimmäistä kertaa opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria viime vuonna. Epäonnistuin ennakkotehtävissä, ja siihen on kolme selkeää syytä. 1. Tein liikaa töitä. 2. Olin koko kuukauden poikaystävältä armeijasta saadussa taudissa. Tauti huipentui ennakkotehtävien viimeisenä viikkona 39 asteen kuumeeseen. 3. Taitoni eivät olleet vaaditulla tasolla.

En väitä, etteikö töitä saa tehdä ennakkotehtävien aikana. Kyllä me tarvitaan rahaa jostain. Kannattaa kuitenkin karsia kaikki muu ylimääräinen vähintäänkin pois. Jos tuntuu, että tulee kipeäksi, kannattaa ehdottomasti saikuttaa, jotta pääsee takaisin kuntoon mahdollisimman nopeasti. Opin nyt kyllä virheestäni. Oma terveys on siinä vaiheessa kaikista tärkeintä. Samoin ehkä itse pitäisin vapaata töistä edes viikon, jotta luovuus olisi korkealla ja saisin rauhassa viimeistellä tehtäviä! Viime vuonna olin erittäin väsynyt koko kuukauden. Toki siihen vaikutti sairastelu, mutta myös töitä oli liikaa. Tein silloin noin 4-5 vuoroa viikkoon.

HYVÄT YÖUNET JA AIKAA TEHTÄVILLE

Itse en väsyneenä kykene yksinkertaisesti tekemään yhtään mitään luovaa. Teenkin yleensä mielummin iltavuoroja töissä, sillä myös esimerkiksi ystävien tapaaminen sijoittuu iltaan. Tarvittaessa saan nukuttua kauemmin. Pyrin kuitenkin heräämään ajoissa, sillä tykkään tehdä valmennuskurssin tehtäviä aamuisin. Rytmiini ei siis sopisi kokoaikatyö ollenkaan. Asun vielä kotona, joka mahdollistaa pienemmän työmäärän. Siispä olen onnekkaassa asemassa ja pystyn pitämään pidempiä palkattomia lomia halutessani.

Kaikki eivät tietenkään pysty ottamaan vapaata yhtä helposti. Olemme kuitenkin kaikki erilaisia, joten joku muu varmasti pystyy tekemään valmennuskurssia kokoaikatyön ohella. Ja kaikkeen tietenkin vaikuttaa myös muut tekijät, kuten vaikka millaista työ on, ja kuinka paljon elämässä on muita asioita.

Koen siis, että itselleni työ toimii opiskelun kanssa, jos se mahdollistaa tarpeeksi myös vapaa-aikaa. Aion tehdä Joulukuussa 1-3 vuoroa töitä, mutta minulla toki on myös muita juttuja, jotka vievät aikaa. Tasainen työrytmi on hyväksi. Tällöin arki saa tasapainoa muiden asioiden kanssa ja vapaa-ajan saa suunniteltua niin, että unta tulee tarpeeksi!

Tsemppiä kaikille, jotka treenaa parhaillaan ennakkotehtäviin!


💋 Laura

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!



Tehdään syksyinen postikortti

Tää on muistutus sulle – muista lähettää postikortteja sun läheisille! Päätin muutama päivä sitten että olis kiva tehdä video missä maalaan tollaselle valmiille postikortti mallille jonkun syksyisen kuvan, jonka sit lähettäisin mun siskolle. Haluasin maalata ihan vain puita, ja jottei kuva olis mun mielestä liian tylsä, niin pistin pienellä twistillä aika “jyrkän” perspektiivin. Mitä tykkäätte? Nähdään taas uuden videon parissa! <3

-Venla

Haaveiletko sinäkin sisustusarkkitehdin urasta?


Tule treenaamaan pääsykokeisiin meidän kanssa! Yksilöllisessä valmennuksessamme kehität oman persoonallisen tyylisi ja nostat taitosi pääsykokeissa vaaditulle tasolle yhdessä ammattitaitoisten ja kannustavien opettajiemme kanssa. Kursseilla valmistautuminen on tavoitteellista, mutta hauskaa ja opettajiemme innostus tarttuvaa! Liity mukaan treenaamaan Tehon huippuporukkaan!



“ELÄMÄNKERTANI” TAITEEN MAAILMASTA

Hei, ihanaa perjantaita!

Vielä yksi viikonloppu Halloween-teemassa, ja sitten voimme vihdoin siirtyä joulun odotukseen. En viettänyt Halloweenia tänä vuonna erityisemmin, mutta kävin eilen elokuvissa katsomassa “Texas Chainsaw Massacren“. Elokuva ei ollut ollenkaan pelottava, mikä oli hieman pettymys – olisin odottanut klassikolta enemmän. Tänään menemme ystäväni kanssa syömään ja ehkä muutamille drinkeille, mutta ennemmin perjantain, kuin Halloweenin kunniaksi.

Kävin eilen ostamassa uusia taidetarvikkeita. Luulen, että nyt minulla on aikalailla kaikki tarvittavat tarvikkeet kasassa. Toisaalta musta paperi vielä puuttuu!

Tämän päivän postauksessa, ajattelin kertoa omasta taidetaustastani!

ALA-ASTE

Olen kertonut moneen otteeseen, olevani todella alussa piirtämisen kanssa. On kuitenkin otettava huomioon, että kävin kuvataidekoulua muutaman vuoden ala-asteella. Aloitin siellä 2. luokalla. Kuvataidekoulusta mieleeni ovat jääneet erityisesti vastavärit, joita silloin harjoittelimme. En kuitenkaan kasvanut sitä kautta suureksi taiteilijaksi. Lopetin viimeistään seitsemännellä luokalla taiteesta kiinnostumisen kokonaan, ja yläasteella en tehnyt ollenkaan mitään taidetta. Luulen, että tähän vaikutti aika paljon ympäristö. Voisin ehkä olettaa, että kotikunnassani ei paljoa taidetta arvostettu, haha.

Olin aina pitänyt näyttelemisestä. Teimme ystävieni kanssa lukuisia lyhytelokuvia, joita rakastin ohjata, kirjoittaa ja tietenkin olla pääosassa. Näiden teko loppui myös, kun siirryin yläasteelle. Hauska juttu, teimme ensimmäistä kertaa 7 vuoteen lyhytelokuvan viime kesänä. Tämä tietenkin ”läpällä”, mutta se oli hauskaa! Kyseinen elokuva ei todellakaan ole kenenkään silmille nähtäväksi, mutta niitä on hauska itse katsoa. 

LUKIO

Yhdeksännellä luokalla piti valita lukio, jonne menisin opiskelemaan. Keskiarvoni olisi riittänyt kotikuntani lukioon, mutta en halunnut sinne. Halusin pois, Helsinkiin. Maiseman vaihtamiseen oli monia syitä. Olin kyllästynyt lähes kaikkeen, mitä asuinalueellani oli tarjota, eli ei juuri mitään. Paikka oli pieni ja ankea. Ihmiset olivat erilaisia ja muutenkin koin, että pääkaupunki tekisi hyvää. 

Yhteishakua tehdessä huomasin, että olisi mahdollista hakea esittävän taiteen linjalle lukioon, ja päästä sitä kautta opiskelemaan Helsinkiin. Niinpä päätin tehdä, kirjoitin hakemuksen ja pääsin sisään! Olin erittäin innoissani uudesta alusta. Kolmen vuoden kuluessa, löysin itseni uudestaan ja kiinnostuin useasta taiteen muodosta!

Olin kiinnostunut kirjoittamisesta jo ala-asteella. Aloitin kirjoittamisen uudestaan 9-luokan jälkeisenä kesänä. Yläasteella sain äidinkielestä arvosanoja 7-8, mutta lukiossa arvosanani nousivat 10. Opettaja kehui kirjoitustaitojani, ja aloin sen myötä harrastamaan kirjoittamista vielä motivoituneemmin. Olen todella kiitollinen lukion äidinkielen opettajalle, ilman häntä, en varmaankaan edes olisi nyt täällä kirjoittamassa tätä.

Esittävän taiteen linjalla opin tietenkin näyttelemisen ihan perusteita – koen siitä olevan hyötyä tulevaisuudessa. Esiintymistä tarvitaan monella alalla, ja tavallaan kaikki asiakaspalvelu on esiintymistä. Oli myös hauskaa näytellä poikaystäväni kanssa Romeota ja Juliaa luokan näytelmässä. Siitä jäi mukava muisto, vaikka olikin hieman kiusallista, hah.

Päästyäni pois yläasteen aiheuttamasta kuoresta, aloin vihdoin kiinnostumaan myös maalaamisesta. Ja se olikin paras asia ikinä! Maalaaminen on ihanaa, ja rakastan sen avulla luoda tunteita paperille. Siksi olenkin tehnyt paljon abstraktia ja modernia taidetta, koen olevani hyvä siinä. Harmi, että en heti aloittanut “tarkan” realistisen maalaamisen kanssa, olisin nyt ehkä pidemmällä. Toisaalta minulla on ihan hyvin vielä aikaa kehittyä tämän kanssa ja olenkin jo kehittynyt. Paljon on vielä tehtävää, mutta uskon, että on mahdollisuuksia päästä opiskelemaan! Jos en pääse ensi vuonna, niin sitten jonain päivänä!

Tässä oli tarina, miten päädyin taiteen äärelle. Nykyisin taide on tärkein asia elämässäni. Elokuvat, musiikki, konsertit, keikat, taidegalleriat, tanssi ja kirjat. Taide mahdollistaa niin paljon kaikkea, mitä elämässä voi tehdä!


💋 Laura

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!