Vapun somistusprojekti

Väinö Kallio

Teho-Opiston opiskelijat saivat upean tilaisuuden päästä mukaan oikeaan somistusprojektiin.
Väinö Kallion ravintolayrittäjä kysyi opiskelijoitamme somistamaan ravintolansa vappukuntoon. Yrittäjä halusi laittaa kaikki panokset vappuaatona järjestettävään suureen tapahtuma, joten hän kääntyi Tehon opiskelijoiden puoleen. Somistuksen kohteena oli upea uusi tila, joka sai vapun kunniaksi näyttävän musta-kultaisen ilmeen.

Väinö Kallio
Projekti tarjosi mielettömän mahdollisuuden päästä näkemään millaisia työelämän somistusprojektit ovat. Mukaan tositoimiin pääsi opiskelijamme Suvi Korvola, Laura Vainiomäki ja Greta Ehrnrooth opettajamme Sinin kanssa. Upean vappuilmeen luoneet somistajat voivat olla tyytyväisiä lopputulokseen!
“Tosi kiva päästä mukaan uuden ravintolan somistusprojektiin – upeat tilat saa arvoisensa ilmeen ja koristeet!”
 
”Nää koristeet näyttää siltä että ne vois olla täällä aina”

Väinö Kallio
”Tästä täytyy tehdä jokavuotinen perinne”
Ehkä ensi vuonna Väinö Kallion vappujuhlat saavat jälleen ilmeensä taidealoille pyrkivien Tehon opiskelijoiden toimesta. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin on hyvä päättää ja toivottaa kaikille oikein iloista vappua!!
Väinö Kallio


 

Kitspiraatio – Tehon Vappubileet

Vappu!

Maalaessamme akvarelliharjoituksia tunnilla kuulimme, kuinka keittiössä ruokien muovipäällykset otettiin pois ja valot himmenivät. Tänään vietämme Teholla Vappubileitä, ja odotan innolla juhlien alkamista! Tehon juhlissa pääsee tapaamaan osallistujia muilta kurssipäiviltä. On hauskaa, että tunnistan jo monet kasvot aikaisemmista juhlista. Pöytä oli täynnä herkkuja ja niiden kuningatar oli valtava munkkitorni.

Mums!

Suuri Simaskaba 2018

Illan ohjelmanumerona oli opettajien Suuri Simaskaba 2018. Opettajat olivat tehneet itse simaa ja kokeilleet erilaisia makuyhdistelmiä.  Simoihin oli uutettu erilaisia tuotteita kuten punaherukoita, appelsiineja, kuusenkerkkää tai sitruunaa. Nyt roolit vaihtuivat, kun oppilaat saivat olla arvostelijoita. Simat oli annosteltu shottilaseihin ja jokainen sai maistella simoja ja kirjoittaa niistä arvostelut ja numeroarvosanat.

Oppilaat arvostelukierroksella


Tiukka arvostelukierros

En itse juonut simoja koska elän päihteetöntä elämää, joten en voi kommentoida niiden eroista yksityiskohtaisesti. Oli kuitenkin hauskaa seurailla muiden maistelukierroksia ja kuunnella mitä oppilaat pitivät simoista.

Tulosten laskenta.
Voittajasima oli Heinin tekemää.  Heini kertoi voittopuheessaan olevansa hyvin ylpeä voitostaan, koska reseptiä oli jo hiottu pitkään. En paljasta Kitspiraatiossa voittajasiman reseptiä, koska se on simasalaisuus.

Tietovisa

Jatkoimme illanviettoa ja parin tunnin jälkeen opettajat kilistelivät lasejaan. Seuraavaksi oli vuorossa yllätysohjelmanumero, tietovisa! Saimme ohjeistuksen valita kolmen hengen ryhmät, jossa emme tunne rymän jäseniä.

Tietovisakysymykset olivat yllättävän vaikeita. Ne olivat myös todella viihdyttäviä! Kysymysten aihepiiri oli tietysti taidemaailmasta. Mikä kehonosa puuttuu Mona Lisa maalauksesta? Mikä arkkitehtitoimisto on suunnitellut Löylyn? Mitä tarkoittaa äimä? Minä vuonna Teho-opisto on perustettu? Meidän joukkueen pisteet ei riittäneet finaalipaikkoihin. Voittajajoukkue voitti taidetarvikeliike Temperan lahjakortteja!

Kumpi tauluista on taiteilijan ja kumpi lapsen maalaaman? Ryhmämme äänesti värikkään kuvan taiteilijan maalaamaksi. Arvasin, että sininen kuva on taiteilijan tekemä, koska se on rytmikkäämpi ja rauhallisempi kuin toinen teos. Oikeiden vastauksen tullessa saimme tietää, että sininen maalaus oli taiteilijan tekemä.
Nautin hetkistä kun puhuimme keittiössä muiden kanssa, nauroimme toistemme tarinoille ja vietimme aikaa yhdessä. Olen käynyt jokaisessa Tehon bileissä siitä asti kun osallistuin viimevuonna Midikurssille. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä, jotka ovat tulevaisuudessa ehkä luokkatovereitani! On todella mukavaa tavata uusia tuttavuuksia jotka ovat kiinnostuneita taiteesta. Tehon bileissä on aina ollut hyvä tunnelma, ja ketään ei jätetä yksin. Viimevuonna järjestettiin myös paljon epävirallisia juhlia, joten erityisesti viimevuonna tutustuin ihmisiin.
Kitty



 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!



Teholainen avoimen kalustesuunnittelu­kilpailun voittoon

Greta Ehrnrooth

Teho-Opiston opiskelija on voittanut avoimen kalustesuunnittelukilpailun.
Tämän kevään kurssilaiset osallistuivat avoimeen kalustesuunnittelukilpailuun kursseilla tehdyillä töillään. Kovatasoisen kilpailun voittoon ylsi Tehon Midi-kurssilainen Greta Ehrnrooth. Palkinnoksi hän pokkasi 1000€ lahjakortin ja hänen suunnittelema kaluste valmistetaan kevään aikana! Pääsemme kaikki ihastelemaan sitä Sasu’s Playhousen liikkeessä vielä tänä kesänä.
Jälleen on siis löytynyt timanttista lahjakkuutta Teho-Opiston riveistä. Tänä keväänä kuvataidekasvattajaksi pyrkivä Greta osallistui kalustesuunnittelukilpailuun upealla työllään Unelmien tiikkikaluste.
Greta Ehrnrooth
Idea työhön syntyi omista tarpeista
“Meillä on niin pieni eteinen tällä hetkellä, että on joutunut muutenkin miettimään pienen tilan säilytysratkaisuja. Olen valmistunut muotoilijaksi ammattikorkeakoulusta ja minua on kiinnostanut kalustesuunnittelussa erityisesti toiminnallisuus. Kilpailuun suunnittelin minimalistisen ja käytännöllisen tiikkikalusteen, joka olisi ajan hengen mukainen”
Greta on tyytyväinen lopputulokseen
“Onhan se tosi hienoa päästä näkemään itse suunnittelema kaluste tuotannossa. Ei niitä – ainakaan tässä vaiheessa ole liian usein saanut tuotantoon mallikappaleiksi saakka.”
Onnittelut vielä kerran Gretalle, ihan huikee juttu! 
Teho-Opisto
Ja tsempit pääsykokeisiin!
Miten Gretan on kevään aikana valmistautunut pääsykokeisiin?
”Mun valmistautuminen pääsykokeisiin on sujunut hyvin. Olen pyrkinyt treenaamaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Midi-kurssille palautettavat työt on “pakottaneet”  koko kevään ajan, mikä on ollut hyvä juttu. On ollut myös kiva nähdä laajasti muiden kurssilaisten harjoitustöitä, ja huomata miten erilaisia toteutuksia samasta tehtävästä voi syntyä,”


 

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!



Kitspiraatio – Kirjasuositus ja yleisesti kuulumisia

Miten oppia enemmän maalaamisesta?

Haluan oppia lisää maalaamisesta, joten ostin erittäin hyvän kirjan aiheeseen liittyen, ”Taidemaalarien tekniikat” (Dorling Kindersley).
Kirja on erittäin kattava ja sisältää tusseilla, vesi-, peite- sekä öljyväreillä maalaamista. Kirjassa on erittäin hyviä tekniikoita jotka sopivat aloittelijoista jo kokeneimmille maalareille. Jokaisesta aihepiiristä löytyy teoriaa sekä  harjoitustehtäviä.  Harjoitustehtävissä on usein tarkat ohjeet esimerkiksi värien käytössä. Kirja antaa hyvät opit esimerkiksi vesivärien ja peitevärien eroista. Yksi näistä eroista on se, että peiteväreillä aloitetaan aina alimmasta kerroksesta ja rakennetaan kuva sen päälle.
Kun perustekniikat ovat hallussa, niitä voi luottavaisin mielin soveltaa omiin töihin. En valitettavasti ole ehtinyt perehtyä kirjaan vielä kunnolla, mutta olen tehnyt pari eri harjoitusta peitevärien luvusta.

Kirjassa on erittäin hyviä harjoituksia! Kirjan sivulta näkyy, miten esimerkiksi värioppi on tärkeä osa töiden suunnittelua. Tässä harjoituksessa maalataan ensin pohjavärit, ja sitten niiden päälle maalataan korostuksia ja varjoja. En itse aikaisemmin ollut kokeillut tälläistä lähestymistapaa, ja työhön tuli hieno värikuultavuus.
Luonnostelua
Luonnosta piirtäminen on erittäin hyvä tapa oppia piirtämään. Se harjoittaa käden ja silmän koordinaatiokykyä, tilojen hahmottamista ja valon näkemistä. Olen huvikseni piirtänyt kukkia ja muita esineitä. Samalla tiedostan, että olisi hyvä koko ajan luonnostella.

Tulppaanit.

Viiden minuutin maalailua

Ajatuksia pääsykokeiden lähestymisestä

Pääsykokeiden lähestyessä, on tärkeää keskittyneesti harjoitella maalaamista. Olen kuitenkin viimeaikoina ottanut toisenlaisen lähestymistavan ja rentoutunut maalailun parissa. Pääsykokeita ajatellen ajankäyttöä olisi hyvä miettiä uudestaan, mutta viime kuukauden ajan olen ollut kiireinen muiden asioiden kanssa joten en ole jaksanut viilata yhtä luonnosta tunnin ja sitten keskittyneesti maalannut työtä. Olen halunnut keskittyä enemmän värien kanssa leikkimiseen.

Luonnostelua tunnilla. Kurssitovereiden luonnoksia katsellessa, huomaa että kaikilla on omanlainen kädenjälki ja tyyli tehdä piirrustuksia. Minun työni on mustalla tussilla tehty.
Osallistuessani valmennuskurssille en ole keskittynyt ainoastaan pääsykokeisiin. Olen viihtynyt kotitehtävien parissa ja ottanut ne hauskan ajanvieton muodossa. Olen tehnyt ahkerasti tehtäviä harjoitteluna, enkä ole keskittynyt suorittamiseen pääsykokeissa. Mutta, kun kokeet ovat jo kuukauden päästä, tuntuu että aika on mennyt liian nopeasti. Huomaan, että oma stressireaktioni on vaikuttanut lähestymistapaani harjoitteluun viimeaikoina.
Harjoittelu olisi erittäin tärkeää, samalla kun en ole saanut itseäni taiteen pariin. Tunnistan syyllisyydentunteen itsessäni, ja huomaan rankaisevan itseäni ajatuksissani. Joskus tämä on automaattista ja teen sitä tiedostamattani. Havahdun ajatuksiini, missä mietin miksi ihmeessä en ole käyttänyt enemmän aikaa maalailun parissa. Olen joissakin kotitehtävässä käyttänyt huomattavan vähän aikaa tehtävän tekemiseen. Tämä on tiedostamaton tapa sabotoida omia töitäni. Koska, jos en oikeastaan yrittänyt kovasti, epäonnistuneen tehtävän painoarvo ei ole yhtä suuri.
On tärkeää tiedostaa omat reaktiot ja niiden seuraukset tekemisiin. Tämä on erittäin tärkeää, koska kun asioita tiedostaa niitä voi tietoisesti muuttaa. Minusta on tärkeää myöntää, että jokaisella tulee hetkiä kun usko omaan tekemiseen horjuu. Siksi on minusta tärkeää myös kirjoittaa näistä asioista Kitspiraatioon, koska ne ovat myös osa tätä kokonaisuutta onnistumisien lisäksi.
Kitty

Näillä arkkitehtuurin ennakkotehtävillä jatkoon

askel ennakkotehtävät

Tulokset arkkitehtuurin ennakkotehtävistä 2018 julkaistu – Aleksi esittelee miten läpipääsyn tuonut Valmariyhdyskunta syntyi. Seuraavaan askeleeseen eli itse pääsykokeisiin Aleksi panostaa täydet laskemalla matematiikkaa ja tekemällä kaksi harjoitustyötä viikossa.
Arkkitehtuurin ennakkotehtävissä oli esittelyssä uusi laji – valmari. Kyseisellä nilviäislajilla on kerrottu olevan sekä valaiden että kamarien ominaisuuksia. Valmarit ovat kuulemma hyvin sosiaalisia ja seurustelevat hyräilemällä, hohtaen samalla valoa. Mielenkiintoinen tehtävänanto, joka antoi mahdollisuuden eläytymiseen ja tarinallisuuden rakentamiseen. Tehtävillä mitattiin massoittelun ja valon käytön taitoa, mittakaavan ja perspektiivin tajua sekä kokonaisuuden hallintaa ja muotoilukykyä.
Tehon kursseilla on tänäkin vuonna hionut taitojaan ja tekniikoitaan suuri joukko tulevia arkkitehtejä ja maisema-arkkitehtejä. Suuri osa heistä jatkaa matkaansa kohti pääsykokeita. Yksi heistä on arkkitehdiksi hakeva Aleksi. Saamme vihdoin tulosten julkistuksen jälkeen nähdä hänen ennakkotehtävänsä. Ei voi muuta kuin ihailla millaisen valmariyhdyskunnan hän on luonut!
Aleksi ennakkotehtävät arkkitehtuuri
Aleksin Valmariyhdyskunta Arkkitehtihaun ennakkotehtävissä 2018

Aleksin mietteitä ennakkotehtävistä

“Ennakkotehtävät oli tänä vuonna niin perus arkkariennakkot – vähän tollainen outo tehtävä, josta ei saanut aluksi oikein kiinni. Materiaali oli aika vaikee ja haastava, liukas muovi kun on niin hankala liimailtava. En alkanut suunnittelemaan työtä etukäteen, vaan lähdin työskentelemään heti materiaalin kanssa. Koitin muutamaa erilaista muotokieltä ja löysin vahvan muotin, jota lähin sit rakentamaan. Työ syntyi oikeastaan siinä tekiessä. Uskon, et parhaat työt syntyykin kun keksii selvän, simppelin mut kiinnostavan muotokielen, jota voi lähteä massoittelemaan.
Aiempina vuosina olen tehnyt ennakoita vikaan yöhön asti ja palauttanut ne nipin napin ennen palautusajan päättymistä. Tällä kerralla palautin työt jo hyvissä ajoin. Koko ennakkotehtäväprosessi sujui ongelmitta. Mulla oli hyvä flow tehtävien tekemisessä, koska oon tehnyt varmaan yli 40 työtä tämän lukuvuoden aikana. Toki prosessin edetessä työ näyttää välillä kauhealta, mut sit kun alkaa vaan leikkimään tehtävän kanssa – uskaltaa tehdä ja toteuttaa, niin lopputuloksesta tulee hyvä. Suunnittelu ja näpertely ei toimi mulla, vaan täytyy keskittyy suurempaan kuvaan. Se on oikeastaan mielialasta kiinni, miten hyvä työstä tulee. Kun on hyvä fiilis ja flow, niin ainakin mulla syntyy aina parhaat työt.
Tällä hetkellä mulla on täydet panokset kiinni sisäänpääsyssä. Pääsykokeisiin valmistaudun laskemalla matematiikkaa ja tekemällä kaksi kertaa viikossa Tehon harjotustehtäviä, joista saan aina arvostelun. Lisäksi haen jatkuvasti inspiraatiota ja tutkin erilaisia tyylejä tehdä kuvia. Oon hakenut inspistä jopa leffoista – keräilly ideoita töihin, ja siihen miten luoda omaa tyyliä. Ilman inspiraatiota töitä tulee geneerisiä, sellaisia mitä muutkin tekee. Pääsykokeissa täytyy erottua massasta!”

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin pääsykokeet

Teho-Opiston tiimi onnittelee Aleksia ja kaikkia jatkoonpäässeitä sekä toivottaa tsemppiä pääsykokeisiin.
Seuraava askel teillä on siis pääsykokeet! Ensimmäiseksi testataan hakijoiden matemaattisia taitoja arkkitehtimatematiikan kokeessa maantaina 21.5.2018 klo 13-16. Matematiikan kokeessa ansiokkaasti menestyneet jatkavat nelipäiväisiin piirustus- ja suunnittelukokeisiin 4.-7.6.2018 Maisema-arkkitehdeillä on edessään vielä kolmaskin vaihe – luonnontieteellinen koe 7.6.2018. Muistattehan kaikki ilmoittautua valintakokeisiin! Jokainen hakija ilmoittautuu siihen yliopistoon, jonka on hakulomakkeeseensa merkinnyt. Tiedot ilmoittautumisesta päivittyvät Dia.fi-sivustolle toukokuun aikana.
Pääsykokeisiin voi, ja kannattaa valmistautua. Hyvää treeniä on tehdä vanhoja pääsykokeita ja laskea arkkitehtimatematiikan tehtäviä. Pääsykoearkistosta löydät paljon viime vuosien tehtäviä. Mikäli kaipaat buustia pääsykokeita varten, Teho-Opisto järjestää arkkitehdiksi pyrkiville eri mittaisia kursseja, joihin voit varata paikkasi. Kaikilla kursseilla on mahdollisuus myös etäopiskeluun.
Haluatko tietää millainen tilanne pääsykoe on? Simulaatio-kurssillamme pääset sen testaamaan. Simulaatio on kenraaliharjoitus pääsykoetta varten, jossa pääset osallistumaan neljän päivän pääsykoetta vastaaviin tehtäviin ja harjoittelemaan paineen alla toimimista.


 

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!



Kitspiraatio – Ennakkotehtäväni

Ennakkotehtävät, ensimmäinen askel pääsykokeisiin

Viimeinen kuukausi on ollut tosi kiireinen! Ennakkotehtävät julkaistiin jo viikko ennen yhteishaun alkua. Olen ennakkotehtävien lisäksi tehnyt töitä, hakenut töitä, kirjoittanut Kitspiraatiota ja tehnyt muita asioita. Olen ollut todella tiukalla aikataululla liikenteessä, ja olen erittäin huojentunut siitä, että tässä kuussa minulla ei ole yhtä paljon tärkeitä asoita meneillään.
Tunnilla Teholaiset odottivat jännityksellä ennakkotehtävien julkaisemista. Heti kun tehtävät julkaistiin, kaikki kaivoivat puhelimet esiin ja lukivat ääneen oman hakukohteensa tehtävänannot. Pikatehtävän aikana lähestulkoon kaikki olivat lähteneet kotiin, mutta jäin itse tekemään pikatehtävää ja nauttimaan hiljaisesta maalaushetkestä pitkän päivän jälkeen.
Ennakkotehtävät ovat ensimmäinen askel pääsykokeisiin. Hakiessani viimevuonna graafiseen suunnitteluun, en päässyt ennakkotehtävieni perusteella kokeeseen. Se tuli isona yllätyksenä, koska olin laskenut sen varaan että vaikken pääsisi sisälle, osallistuisin pääsykokeisiin. Kun katson uudestaan viimevuoden tehtäviäni, ymmärrän miksi en päässyt kokeisiin. Tänä vuonna olen kuitenkin luottavaisin mielin tehnyt ennakkotehtäväni. Niiden työstäminen antaa minulle harjoitusta pääsykokeisiin. Jos en tällä kertaa pääse pääsykokeisiin, ensi kerralla osaan enemmän ja mahdollisuuteni kasvavat.

Kuvataidekasvatuksen ennakkotehtävät

Kuvataidekasvatuksen ennakkotehtävissä piti tehdä kolmiosainen kuvasarja aiheesta rajat. Tehtävänannossa oli kuvattuna ”Rajat voi esimerkiksi asettaa, rikkoa, kuvitella, kohdata, ylittää … ”
Aloitin tehtävien työstämisen kirjoittamalla ylös asioita, jotka sopivat tehtävänantoon. Mietin erilaisia poliittisia rajoja esim. maanrajoja, uskontoja ja kosketuksen rajoja. Nämä ideat eivät toimineet, ne olivat liian rajattuja ja jotenkin vanhanaikaisia. Jatkoin pohdintaa ja mietin aihetta henkilökohtaisemman näkökulman kautta esim. pelkotiloista ja uskaltamisen rajoista. Mietin myös mielikuvitusystäviä, lentämistä ja erilaisia satu maailmoja.
Olin ideoinut kolme eri kuvasarjaa ja tehnyt kuusi eri teosta. Yhdessä kuvasarjassa oli aiheina pelkotilat; korkeat paikat, putoaminen veteen ja pienet kuutiot. Toisessa kuvasarjassa mielikuvituksen rajat; mielikuvitusystävä, satumaailma ja katsastus pään sisäiseen toimintaan. Kolmannen sarjan ja lopullisen ennakontehtäväni olivat teoksia aiheesta toden ja epätoden raja. Kolmas kuvasarja käsitteli aihetta nukahtamisen ja unen kautta. Kuvasarja toimi kokonaisuutena, muut kuvat eivät muodostaneet kuvasarjaa joten ne eivät ihan vastanneet tehtävänantoa .

Kun nyt katson töitä niin huomaan, että paperi kupruilee ja värit eivät tule oikeuksiinsa. Kävin ostamassa uutta paperia, maskinestettä ja kaksi uutta pensseliä. Huomasin että omista pensseleistäni oli tullut hapsottavia. Ostin ne monta vuotta sitten askartelukaupasta, mutta ne eivät ole yhtä hyvänlaatuiset kuin taidetarvikeliikkeistä ostetut pensselit.

Maskineste muodostaa kalvon työn päälle ja pitää pinnat valkoisina.

Toden ja epätoden raja

Olin tehnyt tehtäväni hyvissä ajoin, mutta niiden viimeistely ja uusiksi tekeminen meni kyllä tiukalle aikataulun kanssa. En ollut tyytyväinen kuvien kompositioon ja paperin kupruiluun joten oli hyvä idea tehdä ne uudestaan.  Minulle oli myös tullut flunssa, joten tehtävien työstäminen tuntui ajoittain hyvin tuskalliselta, kun olisin vain halunnut maata sängyssä. On hämmästyttävää, miten paljon hienommaksi työni tuli kun tein sen uudestaan.  En ole aikaisemmin tehnyt kurssitöistäni ihan uusia versioita, mutta kun tein ennakkotehtävistäni uudet versiot ensimmäiset tuntuivat oikein luonnosmaisilta.

Vasemmalla ensimmäinen työ, oikealla valmistusvaiheissa oleva uudelleen työstetty työ. Ero on näiden kuvien välillä on suuri! Ensimmäinen kuva on todella sarjakuvamainen ja sen sommitelmassa on turhia elementtejä (esim. laiva kuvan alareunassa). Uusi kuva on todentuntuisempi ja maalit ovat erinäköiset uudella paperilla.
Kuvasarjan ensimmäinen kuva esittää nukahtamista. Usein ihmiset sanovat että nukahtaessaan he tuntevat putoamisen tunteen. Olin tehnyt tämän ensimmäinen kuvan eri kuvasarjaan, mutta lopulta se toimikin erinomaisesti tässä kokonaisuudessa.

1. Epätoden ja toden raja, nukahtaminen
Kuvasarjan toinen kuva esittää unta. Kuvassa on todentuntuisia elementtejä yhdistettynä surrealistiseen kuva-aiheeseen, missä merestä muodostuu sadetta kukille. Kuvassa on värikontrasti vaalean ja tumman ylä- ja alaosan kanssa.

2. Epätoden ja toden raja, todentuntuinen uni
Kuvasarjan viimeinen kuva esittää heräämisen hetkeä, kun kaikki tuntuu utuiselta eikä ihminen erota toden ja epätoden rajaa. Tämä kuva oli vähiten suosikki sarjasta, koska kasvojen tekeminen on minusta erittäin vaikeaa ja en ole täysin tyytyväinen lopputulokseen. Kuva oli myös viimeinen kuvasarjasta työstämäni kuva, joten sitä tehdessä minulla oli suurimmat ponnistukset meneillään.

3. Epätoden ja toden raja, oliko kaikki vaan unta?. En ole tyytyväinen tähän kuvaan, koska kasvot eivät onnistuneet niin hyvin kun olisin toivonut. Olisin myös lisännyt enemmän kukkia kuvaan, jotta niistä olisi muodostunut runsas kolmiuloitteinen kimppu. Aikani loppui kesken, tein parhaani sillä ajalla mitä minulla oli käytössä!
Ennakkotehtävien perusteella valitaan osallistujat pääsykokeisiin. Pääsykokeet järjestetään toukokuun lopussa, jonka jälkeen on jännittävä odotus valintakoetuloksiin. Yritän olla jännittämättä etukäteen pääsykokeita, ettei jännitykseni kasvaisi liian suureksi. Mutta, ajatukseni harhailee ajoittain murehtimaan pääsykoemenestystä. Miten pärjään, mitä jos en pärjää, miten jaksan, saanko unta illalla, onko minulla mukana tarvittavat välineet? Uskon, että monella muulla hakijalla on samanlaiset ajatukset kuin minulla. On tärkeää, huomata nämä ajatukset jotta niitä voisi edes vähän rajoittaa.
Kitty